Selanik'te 90 yıl sonra ilk bayram namazı 3 kişi ile kılındı

Güncelleme Tarihi:

Selanikte 90 yıl sonra ilk bayram namazı 3 kişi ile kılındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 01:23

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik’te 90 yıl sonra ilk kez bir Osmanlı camisinde kılınan sabah ve bayram namazlarına katılım olmadı. Selanik'te yaşayan Müslümanlar, dışarıdan gönderilen imamı protesto ederek camiyi boş bıraktı.

Haberin Devamı

Tarihi Yeni Cami’de 'imam krizi' gölgesinde kılınan bayram namazında Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda İskeçe atanmış müftülüğü tarafından gönderilen imam, müezzinin ve bir cemaat olmak üzere toplam üç kişi saf tuttu.

BAYRAM NAMAZI 3 KİŞİ İLE KILINDI/ FOTO GALERİ

Selanik’te yaşayan Müslümanlar tarafından kurulan Makedonya-Trakya Müslümanların Eğitim ve Kültür Derneği, Selanik yerine İskeçe’den gönderilen imamı camiyi boş bırakarak protesto etti.

Selanikte 90 yıl sonra ilk bayram namazı 3 kişi ile kılındı

"ARİFE GÜNÜ HABER VERİLDİ"
Selanik’te bugün kılınan Ramazan Bayramı namazı için tahsis edilen Yeni Cami’nin (1902) namaz için açılacağını arefe günü öğrendiklerini belirten Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu, Yeni Cami’ye itirazları olmadığını itirazlarının kendi mescitlerinde görev yapan iki din görevlisi varken şehir dışından imam gönderilmesine olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Yeni Cami’de bayram namazını kıldıracak imamların Selanik yerine şehir dışından İskeçe’den gönderilecek olmasını kabul etmediklerini söyleyen İsmailoğlu, derneklerindeki mescitte biri tayinli iki imamları bulunduğu halde Batı Trakya gibi uzak bir yerden Yunanistan Din İşleri Genel Sekreterliği tarafından gönderilecek imamı kabul etmeyeceklerini belirtti.

Dernek Başkanı İsmailoğlu, “Yeni Cami’nin verileceği arefe gününe kadar bize söylenmedi. Son teravih namazında cemaatimize mescitte namaz kılacağımızı söyledik. Bize arefe günü saat 11:30’da Yeni Cami’nin bayram namazı için tahsis edildiği e-posta ile bildirildi” ifadelerini kullandı. Başkan İsmailoğlu, kendilerine daha önce Selanik’te Müslümanların yaşadığı mahalleye daha yakın durumdaki Alaca İmaret Camisi'nin verilebileceğinin söylendiğini hatırlatarak, son anda bildirilen Yeni Cami’nin ise daha uzak bir mahallede bulunduğunu da ifade etti.

ALACA İMARET'İ İSTİYORLARDI
Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Yeni Cami’nin bayram namazları için bundan sonra da Müslümanlara verileceğini açıkladı. Edinilen bilgilere göre, Selanik’teki Müslümanlar, bayram namazı için Yeni Cami’ye itirazları bulunmamakla birlikte şehir merkezindeki Alaca İmaret’in tahsis edilmesini tercih ediyorlardı. Ancak, Belediye Başkanı Butaris, Alaca İmaret’in böyle bir etkinlik için yeterli ve hazır durumda olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!