Sel, piknikte vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sel, piknikte vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Gözeli Köyü'nde, piknik yapmak için Fırat Nehri kenarına giden vatandaşlar, aniden bastıran yağmurla oluşan sele kapıldı. Faciada 8 kişi öldü 10 kişi ise kayboldu.

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Gözeli Köyü'nde bir dere yatağında piknik yaparken aniden bastıran yağmur ve dolu sonucu meydana gelen selde 8 kişi öldü, 10 kişi kayboldu. 1 kişi son anda azgın sularda boğulmaktan kurtarılırken, Fırat Nehri'ne sürüklenen 10 kişinin aranması sürüyor.

Almanya'nın Frankfurt Kenti'nde çalışan Ahmet Okatan ile Fransa'nın Paris Kenti'nde çalışan Mikail Yılmaz, tatil için geldikleri memleketleri Halfeti İlçesi'ne bağlı Yukarıgöklü Köyü'nden, piknik yapmak için yakınlarıyla birlikte 12 kilometre uzaktaki Gözeli Köyü'ne geldiler. 63 LC 556 plakalı otomobil ve OA N 891 plakalı cipi, Fırat Nehri'ne 30 metre mesafedeki bir köprünün yanına bırakan aileler, buradan 1.5 kilometre uzaklıktaki Değirmendere Mevkii'ne giderek, içinden cılız bir su akan dere yatağında piknik yapmaya başladılar.

DERE YATAĞINA SIĞININCA

Çevredeki köylerin havzası olan bölgede, 2 aile ve yakınları toplam 18 kişi neşe içinde piknik yaparken, önceki gün saat 18.00 sıralarında aniden dolu ve yağmur bastırdı. Bunun üzerine piknikçiler dere yatağında kuytu bir yere sığınarak korunmaya çalıştılar. Ancak aşırı yağışlar sonucu, Değirmendere yatağı çevreden gelen sularla hızla yükseldi. Bir anda yüksekliği yaklaşık 3 metreye ulaşan sel suları, burada piknik yapanları Fırat Nehri'ne kadar sürükledi.

Acı olayın öğrenilmesinden sonra köylülerin kayıklarla Fırat Nehri'nde yaptıkları aramalarda Ahmet Okatan, eşi Selda Okatan, Mikail Yılmaz, Özlem Yılmaz, Aynur Yılmaz, Sabiha Gökçek, Savaş Şen ile Gözeli Köyü'nde tarlada çalışan muhtar Cumali Göçmen'in annesi Münevver Göçmen'in cesetlerini buldular. 2 araç da selin etkisiyle kum ve çamura gömüldü.

MUCİZE KURTULUŞ

Sel sularına kapılarak kaybolan Mihriban Okatan, Fatma Okatan, Halit Gökçek, İbrahim Yiğit, Fikriye Yılmaz, Haydar Yılmaz, Atilla Yılmaz, Hülya Engin, Adile Engin ve Dilek Öztürk'ün bulunması için Fırat Nehri'nde arama çalışmaları devam ediyor.

Sel sırasında bir ağaca tırmanan 11 yaşındaki Ali Gökçek, faciadan mucize eseri kurtuldu. Büyük bir gürültüyle gelen sel sularını görür görmez bir ağaca tırmandığını anlatan Ali Gökçek, azgın suların ailesini ve birlikte piknik yaptıkları insanları bir anda yutup, Fırat Nehri'ne sürüklendiğini söyledi.

Evlada gözyaşı

Fırat Nehri'nden çıkarılan 16 yaşındaki Sabiha Gökçek'in cesedinin başında babası İbrahim Gökçek gözyaşı döktü. İbrahim Gökçek, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.

Kayıplara ağıt

Piknik yaparken sel sularına kapılan 8 kişinin ölmesi 10 kişinin de kaybolması Gözeli Köyü'nü yasa boğdu. Kadınlar ölen yakınları için gözyaşı döküp ağıtlar yaktılar.

Sandalla ceset arama

Aniden başlayan sağanağın ardından oluşan selin sürüklediği vatandaşların bir bölümünün cesetleri, Fırat Nehri'nde bulundu. Fırat Nehri'nde sandallarla arama yapan köylüler, buldukları cesetleri kıyıya çıkardılar.

Vali, olay yerinde

Sel faciasının ardından vatandaşlar, kayıpları bulmak için Fırat Nehri kıyısında uzun süre arama yaptılar. Köylüler, kayıp vatandaşları bulma ümidiyle sabaha kadar nehir kıyısında beklediler. Acı olayı öğrenir öğrenmez Gözeli Köyü'ne gelen Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput, köylülerle görüştü. Faciada annesini kaybeden Muhtar Cuma Göçmen, Harput'a dertlendı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!