Sel, kömürü de vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sel, kömürü de vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili İsmail Verimbaş, maden ocaklarının sel sularıyla dolması sonucu bin ton kömür açığı meydana geldiğini bildirdi. Batı Karadeniz Bölgesi'nde 21 Mayıs'ta meydana gelen sel felaketinden maden ocaklarının da büyük zarar gördüğünü belirten İsmail Verimbaş, şöyle konuştu:

‘‘Sel felaketinde Amasra, Karadon, Gelik ve Kilimli kömür üretim bölgelerindeki ocakları su bastı. Sel baskınına uğrayan ocaklarda, 5 bin 500 maden işçisi çalışıyor. Buralarda kömür üretimini durdurmak zorunda kaldık. Güvenlik nedeniyle çalışan işçileri tahliye ettik. Sel sularıyla dolan ocaklardan, tulumbalarla 374 bin 400 metreküp su boşalttık. Malzemelerimizi temizledik. Zorunlu olarak izne çıkarılan işçiler, bu hafta işbaşı yapacak. Hayat normale döndü. Üretime de başlanıldı. Madenler güvenilir durumda. Kimse endişeye kapılmasın.’’

Bu arada bölgede, özel sektör tarafından işletilen ocaklarda da sel sularından temizlenerek üretime başlandığı öğrenildi. Maden Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MASİAD) yetkilileri, yöredeki özel kömür işletmelerinin sel felaketi nedeniyle yaklaşık 1 trilyon lira zarara uğradığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!