Sel dalgası uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sel dalgası uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2009 00:22

Batı Trakya’da en az 10 can alan şiddetli yağışlar konusunda meteoroloji yetkilileri ciddi bir uyarıda daha bulundu.

Haberin Devamı




İŞTE FELAKETİN VİDEOSU

SELİMPAŞA'DA VATANDAŞLAR BÖYLE KURTARILDI

HELİKOPTER BÖLGEYE HAREKET ETTİ - GALERİ

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

CNN Türk’ün meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, yağışın Marmara’nın batısından doğusuna kaydığını belirterek, İstanbul’un Anadolu Yakası ve Marmara’nın doğusunun aşırı yağış alacağını söyledi. Bu yağışların daha da şiddetli olacağını kaydeden Sürmeli, “İstanbul’un Anadolu Yakası ile Adapazarı, İzmit, Yalova’da sel dalgası olacak” dedi.

ŞİDDETLİ yağmur nedeniyle sel ve su baskınlarının yaşandığı Trakya bölgesi ve İstanbul’un batısı, tayfunların sık sık vurduğu Pasifik kıyılarını anımsattı. Mevsim değişikliklerinde şiddetli yağışların normal olduğunu söyleyen meteoroloji uzmanları, 5 gün daha etkisini sürdürecek yağmurun bu kez de İstanbul’un doğusunda sel ve su baskınlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) verilerine göre, dün İstanbul’da en fazla yağmur, metrekareye 78.2 kilogram ile Çatalca’ya düştü. Kamiloba 57 kilogram, İkitelli 46 kilogram, Büyükada 42 kilogram yağış aldı.

İşte tehlike altındaki bölgeler

CNN Türk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, yağışın Marmara’nın batısından doğusuna kaydığını belirterek, “Bugünkü (dünkü) yağışlar Avrupa Yakasını ve Batı Trakya’yı etkiledi ancak yarınkiler (bugünküler) tam tersine İstanbul’un Anadolu Yakası’nı ve Marmara’nın doğusunu etkisi altına alacak. Bu yağış daha şiddetli olacak ve İstanbul ve çevre iller için daha tehlikeli olacak. İstanbul’un Anadolu Yakası ile adapazarı, İzmit, Yalova’da Bugün, Cuma ve Cumartesi günü yağış etkisini arttıracak. Sel dalgası olacak. Dere yatağı ve alt yapı sorunu olan bölgelerde oturanlar evlerinde bulunmasın.” dedi.

4 kişi kurtarıldı

Bu arada doğuya kayan şiddetli yağış Gönen İlçesi’nde ilk kurbanını aldı. İlçeyi bağlı Dereköy’de köprüden geçerken dengesini kaybeden 64 yaşındaki Hasan Yılmaz, şiddetli yağışın etkisiyle sele dönüşen dere sularına kapılarak kayboldu. Sarıköy yakınlarında yolun göçmesi sonucu sel sularına kapılan araçta bulunan Ali Konuk, Behice Konuk ile kimliği belirlenemeyen bir kadın ve çocuk olmak üzere 4 kişi köylüler tarafından kurtarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!