Sel bölgesine 267 milyar yardım gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Sel bölgesine 267 milyar yardım gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2001 00:00


Hatay ve çevresindeki sel felaketinden etkilenen bölgelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan 267 milyar 500 milyon lira yardım gönderildi.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan yapılan açıklamaya göre, afet bölgesi ilan edilen Hatay'ın merkez ilçesine 150 milyar lira gönderildi. Açıklamada, İskenderun'a 50 milyar, Osmaniye'nin Kadirli ilçesine 40 milyar, Sumbas ilçesine 20 milyar lira yardımda bulunulduğu belirtildi. Konya'nın Cihanbeyli ilçesine ise 7 milyar 500 milyon lira aktarıldı.

YARALAR SARILIYOR

Antakya'da aşırı yağıştan dolayı yaşanan sel felaketi yarasının sarılması ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Kızılay, Hatay'da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle bölgeye bugün, 150 çadır daha gönderdi.

Kızılay Genel Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, afet bölgesine daha önce gönderilen 150 çadıra ek olarak bugün 150 çadır daha sevk edildiği, ayrıca, 150 çadırın daha gönderilmesi için hazırlıkların yapıldığı bildirildi.

Kızılay Hatay Şubesi'nce afetzedelere dün yağ, makarna, şeker, zeytin ve çaydan oluşan 9 ton gıda ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, 20 bin kişilik kumanya hazırlandığı kaydedildi. Afetzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için Kızılay Kahramanmaraş Şubesi'nden de bölgeye gıda sevkiyatı yapıldığı belirtildi.

2 BİN EV VE İŞYERİ SULAR ALTINDA

Sel bölgesinde ilk tespitlere göre 2 bin dolayında ev ve işyeri çeşitli derecelerde hasar gördü. Çevre il ve ilçelerden gelen iş makinaları ile enkaz kaldırma ve temizleme çalışmaları yapılıyor.

Suların çekildiği tarım alanlarında da ekipler, hasar tesitini sürdürüyor. Yaklaşık 700 bin dekar ekili tarım alanının çeşitli derecede zarar gördüğü belirtiliyor.

YENİ YAĞIŞLI HAVA GELİYOR
Haftasonu Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yarın Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ileDoğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı hava, bazı bölgelerde sel felaketlerine yol açarken, kuraklık tehlikesi bulunan İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yüzleri biraz olsun güldürdü. Konya, Mayıs ayının 10 günlük döneminde metrekareye ortalama 39 kilogram yağış aldı.

Son 24 saatte Ulukışla'da metrekareye 27, İnebolu'da 26, Nevşehir ve Hadim'de 23, Kayseri'de 19, Malatya'da 18, Karaman ve Ürgüp'te 17, Konya'da 16, Cihanbeyli'de 15, Kastamonu'da 14, Düzce, Malatya ve Tunceli'de 13, Ankara'da 11, Gümüşhane, Mardin ve Şanlıurfa'da 12, Denizli'de 10 kilogram yağış düştü.

Doğu Akdeniz Bölgesi'nde sel felaketine neden olan yağışlar, son 24 saatte azaldı. Yapılan ölçümlere göre, metrekarede İskenderun 5, Adana ise 6 kilogram yağış aldı.

Meteoroloji uzmanları, yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında yurtta devam ettiğini belirterek, Konya'nın Mayısayının 10 günlük döneminde metrekarede ortalama 39 kilogram yağış aldığını bildirdi. Uzmanlar, Konya'nın Mayıs ayının 15 günlük döneminde ortalama yağış miktarı normallerinin metrekarede 25 kilogram olduğuna dikkati çektiler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!