Sel, baraj yıktı

Güncelleme Tarihi:

Sel, baraj yıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Muğla'nın Dalaman Çayı üzerinde yapılan barajın inşaatı, sel sularıyla yıkıldı. Ortaca ve Dalaman İlçelerinin köyleri, sel sularının altında kaldı.

Muğla ve çevresinde şiddetli yağışlar, Ortaca ve Dalaman ilçeleriyle köylerini vurdu. Yağışlarla su seviyesi yükselen Dalaman Çayı üzerinde inşa halindeki Akköprü Barajı'nın yıkılması sonucu azgın sular, yolları tahrip etti, köprüleri yıktı ve binlece dönüm tarım alanını istila etti.

Azgın sular, Dalaman İlçesi'nde Çaylı ve Dikmekavak Mahalleleri ile Fevziye, Akıncı, Güzelyurt ve Mergenli Köyleriyle, Ortaca İlçesi ve çevresindeki köyleri sular altında bıraktı. Ortaca Kaymakamı Cemal Yıldız, dün sabah su baskınından zarar gören köyleri ziyaret etti, hasar tespit çalışmalarını denetledi. Ortaca'nın, 2 bin 500 kişinin yaşadığı 4 köyde hasarın büyük olduğunu, 5 ailenin oturulamaz hale gelen evlerini terkettiğini, evlerden su tahliyesinin sürdüğünü söyledi. İnşa halindeki Dalaman Akköprü Barajı'nda setin yıkılmasıyla çok sayıda iş makinesi ve kamyonun sel sularına kapıldığı belirlendi. Zararın trilyonu bulduğu Akköprü Barajı inşaatının en az 8 ay gecikeceği belirtildi.

Trakya'da da, mevsim normalleri üzerindeki yağışlar nedeniyle Ergene Nehri'nin taşması sonucunda, Kırklareli'nin Pehlivanköy İlçesi'nde 10 bin dekar tarım alanı su altında kaldı.

Konya yöresinde, iki gündür aralıklarla devam eden yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. İl merkezinde sağanak yağış sonucu 200 dolayında ev ve işyerini su bastı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!