Sel Balıkesir'i de vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sel Balıkesiri de vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 19:24

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde iki saat aralıksız devam eden sağanak yağış hayatı felç etti. İlçede çok sayıda ev ve işyerini su basarken, bir metreye ulaşan sel yüzünden trafik aksadı, enerji nakil hatlarındaki arızalar nedeniyle kentin birçok mahallesine elektrik verilemedi.

Haberin Devamı

BALIKESİR'DE SEL FELAKETİ

 

Bandırma'da saat 13.30'da başlayan ve iki saat aralıksız devam eden sağanak yağış, nedeniyle ilçenin yüksek kesimlerinden gelen sel suları ana caddelerde dereler oluşturarak kent merkezine indi. Bir metreye ulaşan sel suları nedeniyle kentin ana arterleri olan Ordu, İnönü, Atatürk ve Kaşif Acar caddelerinde trafik durdu. İnönü Caddesindeki araçlarında mahsur kalan vatandaşlar belediyeye ait iş makineleriyle ulaşılarak kurtarıldı.

Yağışın etkisiyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Enerji nakil hatlarındaki arızalar yüzünden ilçenin büyük bir bölümüne halen elektrik verilemiyor.

 

GÖNEN'DE SEL SULARINA KAPILAN BİR KİŞİ KAYBOLDU

Haberin Devamı

Öte yandan Balıkesir'in Gönen İlçesi'ne ağlı Dereköy'de köprüden geçerken dengesini kaybederek taşan dereye düşen 64 yaşındaki Hasan Yılmaz, sel sularında kayboldu. Sarıköy'de de yolun çökmesi sonucu sel sularına kapılan araçtaki 4 kişi kurtarıldı.


Marmara bölgesini etkisi altına alan şiddetli yağış Gönen İlçesi'nde de hayatı felç etti. İlçeye bağlı Dereköy'de köprüden geçerken dengesini kaybeden Hasan Yılmaz, şiddetli yağışın etkisiyle sele dönüşen dere sularına kapılarak kayboldu. Yılmaz'ın bulunması için arama çalışmaları sürdürülüyor.


Bu arada, Gönen'e bağlı Sarıköy yakınlarında yolun göçmesi sonucu sel sularına kapılan araçta bulunan Ali Konuk, Behice Konuk ile biri kadın, diğeri çocuk 4 kişi köylüler tarafından kurtarıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!