Seksi Peri

Güncelleme Tarihi:

Seksi Peri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sharon bu kez çıplak poz değil ilham veriyor.

İlham perileri Zeus ve Mnemosyne'nin kızları olan tanrıçaların sanatçıları etkiledikleri söylenir. Tanrıçalar Zeus'un yanında otururlar ve kahramanlık şarkıları söylerler. Sanatla ilgili sözcüklerin kendilerinden türedikleri varsayılır. Eski Yunan'da yaşadığı varsayılan ve ilham verdiğine inanılan Tanrıçaların özellikleri ise şöyleydi;

Clio-Tarih, Urania-Astronomi, Melpomene-Trajedi, Thalia-Komedi, Terspichore-Komedi, Calliope-Epik Şiir, Erato-Aşk, Şiir, Polyhymnia-Şarkı, Euterpe-Lirik Şiir, Fama-Ün ve Söylenti, Asclepius-Sağlık.

Önemli olan ilk tanıştığınızda ona doğru hediyeyi vermeniz!!!

İNSANLARDAN ilham perisi olabilecek aktrisleri saymaları istense, herhalde pek çoğu Sharon Stone'u ön sıralara yerleştirir. Onun bu role ne kadar yakıştığını görmek içinse Seksi Peri (The Muse) filmini seyretmek gerekiyor.

Filmde Steven Philips adlı bir senaryo yazarıyla karşılaşıyoruz. Philips, yazdığı senaryolar yeterince özgün olmadığı için zor günler geçiriyor. Yakın bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Sarah adında bir kadınla tanışıyor. O bir ilham perisi, ancak mali yönden tatmin olmadıkça kimseye yardımcı olmuyor. Steven'ın eşi Laura da Sarah ile tanışıyor. Steven ilham perisinin kendisine yararlı olmasını beklerken şans karısı Sarah’ a gülüyor.

Başrollerini Sharon Stone, Albert Brooks, Andie MacDowell’ın oynadığı filmde Jeff Bridges, James Cameron, Martin Scorsese, Rob Reiner, Cybill Shepherd, Jennifer Tilly ve Lorenzo Lamas gibi ünlü isimler de rol alıyor. Filmin yönetmeni ise Albert Brooks.

BEŞ SANİYEDE KABUL ETTİ

Filmin oyuncu bulma aşamasında ilginç olaylar yaşanmış. Öyle ki, filmde rol alan günümüzün en önemli oyuncuları, senaryoyu bile okumadan bu filmde oynamayı kabul etmişler. Senaryo bittikten sonra Albert Brooks ve onun çalışma arkadaşı Monica Johnson film hazırlıklarına girişmişler. Önce kendilerine bir peri seçmeyi planlamışlar. Bu hazırlık devresini ise Albert Brooks şöyle anlatıyor: ‘‘Konuyu Sharon'a açtım ve oynayıp oynamayacağını sordum. 5 saniyelik bir boşluktan sonra, tamam senin perin olacağım dedi.’’

Böylece Sharon Stone senaryoyu okumadan kabul etmiş oldu. Senaryoya gereksiniminin olmadığını, fikrin muhteşem olduğunu, karakterin özel ve Zeus'un kızı olduğunu ve insanları etkilediğini, bu nedenle sabırsızlandığını anlattı. Kariyerine bu filmi yapmasının onun için olağanüstü olacağını da ifade etti.

Brooks daha sonra telefonla Andie MacDowell'ı aradı ve aynı şekilde MacDowell da senaryoyu okumadan kabul etti. Sonra Brooks, Jeff Bridges'i aradı ve ona rolü kabul ettirdi. Brooks filmin karakterlerinin çok özel ve başarılı isimler tarafından oynandığını ve bundan duyduğu hoşnutluğu şöyle dile getirdi: ‘‘Bilirsiniz film bittikten sonra izleyenlerin tepkilerini alırsınız ve aldığınız tepkide evet bu filmde oynayanlar bu role çok yakışmış derlerse siz yaptığınız oyuncu seçiminden dolayı sevinirsiniz. Seksi Peri filminde aynen böyle oldu ve sadece bir kaç telefon görüşmesi ile...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!