Seks çetesini çökerten ihbar

Güncelleme Tarihi:

Seks çetesini çökerten ihbar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 00:00

Para anlaşmazlığına düşen kardeş, ağabeyini ihbar etti. 15 gün iz süren polis, İzmir, Ankara ve Antalya’da yaptığı baskınlarla uluslararası bir fuhuş çetesini çökertti.

İZMİR’de bir süre ortak hareket ettiği ağabeyiyle para anlaşmazlığına düşen Gökay Koç, yabancı uyruklu iki kadınla polise başvurarak ağabeyinin yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı ihbarında bulundu. Polis, 15 gün süren takiple çete üyeleri ve evlere giren müşterileri gizli kameralarla tek tek belirledi.

Eşzamanda bastılar

Geçen cumartesi sabaha karşı İzmir’deki 5, Ankara ve Antalya’daki iki ayrı adrese eşzamanlı baskın yapıldı. İzmir’deki baskınlarda çetenin lideri ’Ebru’ takma isimli, fuhuşa aracılıktan poliste kaydı bulunan Seval Gümüş (32) ile ihbarcının ağabeyi Gökhan Koç (27), Gürcistan uyruklu Albuna Karaçoban (32), Necati Özatır (36), Cemal Kızıltepe (46) ve kardeşi Serkan Kızıltepe (25) gözaltına alındı. Çetenin Antalya’daki elemanları Murat Çelen ve M. Suha Tergiz ile Ankara’daki Mehmet Karakaya yakalanarak İzmir’e getirildi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda CD, dişi hintkeneviri, çetenin para trafiğini gösteren çizelgelerle, yurtdışında bağlantı kurulan kişilere gönderilen paraların banka dekontları ele geçirildi. Bunun yanı sıra evlerin gizli bölmelerinde ise fuhuşa zorlanan yabancı uyruklu kadınların borç dökümleri ile müşterilere ait bilgilerin yazılı olduğu ajandalar bulundu.

Aşçılık hayaliyle geldiler

Operasyonlarda zorla fuhuş yaptırılan 4’ü Rusya, 2’si Ukrayna uyruklu 6 kadın da kurtarıldı. 6’sı da üniversite mezunu kadınların bebek bakıcısı, temizlik görevlisi olacakları vaadiyle kandırılarak Türkiye’ye getirildikleri saptandı. Kadınlardan V.A. ile T.M.’nin ülkelerindeki üniversitenin aşçılık bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’deki 5 yıldızlı otellerde aşçı yapılacakları vaadiyle kandırıldığı anlaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!