Sekiz yıla vize davası

Güncelleme Tarihi:

Sekiz yıla vize davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hükümet, kesintisiz eğitim için TBMM'de siyasi savaşa hazırlanırken, İlter Ertuğrul adlı veli, ‘sekiz yıla vize verilmesi' için Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Ertuğrul, dava dilekçesinde, ilköğretimi ilk ve orta şeklinde ikiye ayıran düzenlemelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını istedi. Ertuğrul, Anayasa'nın 42. Maddesi'ne göre, 6-14 yaş grubundaki kız ve erkek çocuklar için eğitimin ‘zorunlu' olduğunu, bunun da ilk ve orta diye ayrılmadığını vurgulayarak, 5 artı 3 şeklinde düzenleme getiren yasa maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

KARNE İPTALİ İSTEDİ

Ertuğrul 12 sayfalık dava dilekçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan davacı oldu. Ertuğrul, Ayrancı İlköğretim Okulu 6-B sınıfı 231 nolu öğrencisi oğlu Anıl'a, ‘İlköğretim karnesi' yerine ‘ortaokul karnesi' verilmesinin iptalini istedi. Oğlunun, öğrenim gördüğü yerin ilköğretim okulu olduğunu, ‘Ortaokul 1. sınıf öğrencisi' değil, ‘İlköğretim 6. sınıf öğrencisi' bulunduğunu vurgulayan Ertuğrul, ‘‘Hukuka ve yasalara açıkça aykırı olan bu işlemin iptali gerekir'' dedi. Ertuğrul, bu işlemle ilgili olarak ‘yürütmenin durdurulması' kararı verilmesini ve duruşma yapılmasını da istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!