Şehitlerimiz var ama başımız dik

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimiz var ama başımız dik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2007 00:00

Şırnak’ta PKK mayınına kurban verdiğimiz 6 askerimizin cenazesi dün Siirt’teki 3. Komando Tugayı’nda yapılan törenle memleketlerine uğurlandı.

Törende konuşan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, "Ülkemiz ve milletimiz şehitlerimizin fedakarlığını asla unutmayacaktır. Bu ülkede gururla başımız dik, kimsenin kölesi olmadan yaşıyorsak, şehitlerimizin sayesindedir" dedi.

ŞIRNAK’ta PKK’lı hainlerin uzaktan kumandayla patlattığı mayın yine can aldı. 6 asker şehit olurken, 10’u da yaralandı. Şehitler, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay’ın "Bugün eğer bu ülkede gururla başımız dik, kimsenin kölesi olmadan yaşıyorsak, sizler gibi şehitlerimizin sayesindedir" sözleriyle toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Operasyonlara katılan Siirt’teki 3. Komando Tugayı’na bağlı askerleri taşıyan bir askeri araç, dün sabah saatlerinde Şırnak Uludure arasındaki Bestler Dereler bölgesinde, PKK’lı teröristlerce döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yoldan çıktı, ardından da uçuruma yuvarlandı. Mayının patlaması sonucu 3’ü uzman çavuş, 3’ü er, toplam 6 asker şehit oldu, 10’u da yaralandı. Yaralanan askerler helikopterle Şırnak ve Siirt’teki askeri hastanelere kaldırıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit olan askerlerin kimlikleri şöyle: Komando uzman çavuş Vedat Dayıoğlu (Antalya-Kaş/evli 1 çocuklu), Komando uzman Çavuş Bayram Bulat (Konya-Doğanhisar/evli 2 çocuklu), Komando Uzman Çavuş Atıf Günkan (Niğde-Bor/evli 2 çocuklu), Komando onbaşı Bekir Çakır (Adana-Tufanbeyli), Komando çavuş Samet Kırbaş (Tekirdağ-Çorlu), Komando er Mahir Yıldırım (Aydın).

İÇİŞLERİ BAKANI KATILDI Şehitler için dün öğleden sonra 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı Omurtak Kışlası’nda tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Osman Güneş, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Barutçu, Belediye Başkanı Mervan Gül, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Bakan Güneş, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Törende konuşan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Atay, şunları söyledi:

TEREDDÜTSÜZ MÜCADELE "Bu olaylar, bazı çevrelerce kanlı yüzü saklanmak istenen terör örgütünün kalleşliğinin tescil edilmiş örnekleridir. Bu amaçla verilen şehitler ve gaziler, bizleri sonsuz acılara boğmaktadır. Ancak onların, uğruna en kıymetli varlıkları olan canlarını verdikleri vatan ve bayrak yolundaki mücadelemiz ve kararlığımızda en küçük bir tereddüt dahi oluşmayacaktır. Sizlere düşen şehitlerimizin gazilerimizin mücadele ettikleri ülküler için daha da büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaktır. Şundan emin olunuz ki, gözünüzü kırpmadan canınızı vermekten çekinmediğiniz ülkemiz ve milletimiz sizlerin bu kahramanlığını ve fedakarlığını asla unutmayacaktır. Bugün eğer bu ülkede gururla başımız dik, kimsenin kölesi olmadan yaşıyorsak, sizler gibi şehitlerimizin sayesindedir."

Şehit cenazeleri, ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşların, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sözleriyle uğurlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!