Şehitler Parkı'na top

Güncelleme Tarihi:

Şehitler Parkına top
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 11:47

KARABÜK’teki Şehitler Parkı’na, 1937 yapımı sahra tipi top konuldu. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer topun şehitlerin anısına parka konulduğunu belirterek, “Top, Türkiye’nin gücünü ve ülke bütünlüğünde ne kadar kararlı olduğumuzu simgeliyor” dedi.

Karabük Belediyesi, bölücü terör örgütüyle mücadelede şehit düşenlerin anısına Atatürk Bulvarı'nda bir park düzenledi.‘Şehitler Parkı’ adı verilen parka, şehitlerin isimleri, şehit düştükleri yerler ve tarihlerin yazılı olduğu panolar yerleştirildi. Parka son olarak konulan top, büyük ilgi çekti. Topun belediyenin hurdalığında durduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Erer şöyle konuştu:

“Türk işçinin emeği ile yapılan, bir süre Türk askerinin emrinde kullanılan sahra tipi bu top, daha sonra belediyemiz tarafından ramazan topu olarak kullanıldı. Ramazan aylarında iftar ve sahur vakitlerini duyurmada topların artık kullanılmaması üzerine bu top hurdaya ayrılmıştı. Biz de hurdalıkta duran bu topu daha iyi bir şekilde değerlendirmek istedik. Böylece şehitlerimizin anısını daha iyi anlatmış olduk. Top, Türkiye’nin gücünü ve ülke bütünlüğünde ne kadar kararlı olduğumuzu simgeliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!