Şehit Üsteğmen Serkan Çakal toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Üsteğmen Serkan Çakal toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2008 15:36

HAKKARİ 4'üncü Dağ Komando Taburu'nda görev yapan ve Kuzey Irak'ta süren operasyondaki birliklere destek amacıyla kaldırıldığı sınır hattında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Üsteğmen Serkan Çakal, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

AĞLATAN VEDANIN FOTOĞRAFLARI... 

Eşinin üniformasını giyerek geldiği cenaze töreninde, tabut başında asker selamı veren üç aylık hamile Zeynep Çakal, “Sana selam vermeye geldim. Vatan bağolsun. Ağlamayacağım bebeğim, güldürmeyeceğim onları. Silah arkadaşların hıncını alacaklardır onlardan. Şehit olduğun için üzülmüyorum. Bak omuzlarım dik” dedi. Genç kadın eşini, askerlerin omuzundaki tabutuna son kez dokunup, öperek uğurladı.     

Hakkari'de sınır ötesi operasyona destek amacıyla bekletilen birliklerde görev yapan Piyade Üsteğmen Serkan Çakal, teröristlerin açtığı ateş sonucu önceki gün şehit oldu. Kocaeli Kandıra'da görev yaparken, geçen temmuz ayında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki birliğine tayini çıkan 27 yaşındaki Üsteğen Serkan Çakal'ın ölüm haberi, 2007 yılının mart ayında Kandıra'da nikahlandığı, üç hafta önce de İzmir'deki baba evine getirdiği üç aylık hamile olan eşi Zeynep Çakal'ın yüreğini yaktı. Felçli baba Rıfat Çakay, anne Harbiye Çakal evlat acısını yaşadı. Makina Mühendisi ağabey Erkan Çakal da kardeşini yitirdi.

Haberin Devamı

“BEBEĞİMİZ SANA EMANET”

Son telefon görüşmesinde eşine “Bebeğimiz sana emenat terörü bitirmek için çıkıyoruz” sözleriyle veda eden şehit Üsteğmen Serkan Çakal için bugün Karşıyaka İlçesi'nde Bostanlı Beşikcioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit üsteğmenin ailesi, yakınları, İzmir Vali Yardımcısı Celalettin Eran, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Genelkurmay Eski Başkanı Orgenaral Hilmi Özkök, Ege Ordu Eski Komutanı Ali Sait Özçivril, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Canan Arıtman, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ilçe belediye başkanları kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

EŞE ASKER SELAMLI VEDA

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Genelkurmay Eski Başkanı Orgenaral Hilmi Özkök'ün bağsağlığı dileklerine şehit Üsteğmen eşi zeynep Çakal ve anne Harbiye Çakal, ellerindeki Türk bayrağına sarılarak “Vatan sağolsun” sözleriyle karşılık verdi. Acısını yüreğine gömdüğünü söyleyen Zeynep Çakal, eşinin üniformasıyla geldiği tabutun başında da asker selamı verdi. Eşinin silah arkadaşlarından Üsteğmen Fatih Karabulut'un yalnız bırakmadığı Zeynep Çakal, tabut başında “Senin için asker oldum. Sana selam vermeye geldim. Vatan sağolsun. Canım benim doyamadım sana. Ağlamıyorum. Güldürmeyeceğim onları. Senin gibi silah arkadaşların da hıncını alacaklar onlardan. Bebeğini göremedin ona yanıyorum. Bebeğim de seni göremedi. Şehit olduğun için üzülmüyorum, gurur duyuyorum. Bak omuzlarım dik, aşağıda değil, hiçbir zaman da inmeyecek. Bebeğimizle baktık sana, yüzün tertemizdi” dedi.

Haberin Devamı

ANNESİ VE EŞİ ÖN SAFTA

Öğle namazının ardından Ege Ordu Komutanı Orgenaral Necdet Özel şehit üsteğmenin tabutunu salemladı. Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök ise başıyla selamladıktan sonra ön saftaki yerine geçti. Bu sırada arkalarda yer alan Üsteğmen eşi Zeynep Çakal ve Annesi Harbiye Çakal, 7 yıldır felçli olan eşi Rıfat Çakal'ın katılamadığı cenaze töreninde en ön sıraya gelerek tabut başında saf tuttu. Anne ve gelini, sık sık başlarının hiçbir zaman eğilmeyeceğini dile getirdi.

ŞEHİT EŞE SON BUSE

Cenaze namazının ardından ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla bir süre omuzlarda taşınan Üsteğmen Çakal'ın tabutu, cami çıkışında kendisini bekleyen silah arkadaşlarına teslim edildi. Tören mangasının tabutu aldığı sırada acılı eş Zeynep Çakal, tabuta son kez dokunup, ardından da öperek veda etti.

Haberin Devamı

Top arabasına konulan Üsteğmen Serkan Çakal'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

 


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!