Şehit ere son veda

Güncelleme Tarihi:

Şehit ere son veda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 15:05

Batman'ın Sason ilçesinde şehit olan Jandarma Komando Er Fatih Tekdoğan'ın cenazesi Mersin'de törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Mersin merkeze bağlı Huzurkent beldesindeki Ulu Cami'de düzenlenen törene, şehit Jandarma Komando Er Fatih Tekdoğan'ın yakınları, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bazı milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ile çok sayıda askeri personel ve vatandaş katıldı.

Törende, fenalık geçiren şehit yakınları güçlükle sakinleştirilirken, kılınan namazın ardından, Tekdoğan'ın cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Tören bölüğü, “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı. Türk Bayrağı taşıyan vatandaşlar terörü lanetledi.

Şehidin naaşı, cenaze aracı ile getirildiği Huzurkent belde mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Törende, şehit babası Abbas Tekdoğan'ın (45), metanetini koruduğu gözlenirken, annesi Ayşe Tekdoğan (43) ile halası Salime Tekdoğan sinir krizleri geçirdi. Anne ve hala, zaman zaman Kürtçe ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

Şehidin 8 ay önce evlendiği eşi Sibel Tekdoğan da törenler sırasında “Vatan sağ olsun” diye konuştu. Tekdoğan, bir ara tabuta sarılarak, “Hani bana söz vermiştin. 'Ekim ayında geleceğim' diyordun. Beni neden yalnız bıraktın. Ben şimdi ne yapacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!