Şehit Uzman Çavuş Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Çavuş Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 15:21

Giresun'un Alucra ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyeleriyle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Saadettin Yazıcı'nın cenazesi, Sivas'ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Güney köyüne getirilen Yazıcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu önce şehidin evine götürüldü. Burada şehidin annesi Şadiye, babası Mehmet Hanifi, eşi Esma, kardeşleri ve diğer yakınları gözyaşı döktü.

Fenalık geçiren aile bireylerine, sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra şehidin cenazesi, tören için Güney köyü İlköğretim Okulunun bahçesine getirildi.

Sinir krizi geçiren şehidin ağabeyi Ekrem Yazıcı, “Kardeşimin resmiyle avutuyorlar. Can candan ayrılmaz” diye üzüntüsünü dile getirdi.
Törene katılan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz ile Sivas Valisi Veysel Dalmaz, şehidin babası Mehmet Hanifi Yazıcı'ya baş sağlığı dileyerek, acısını paylaştı.

Programa daha önceden gelen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, şehit ailesine taziyede bulunarak, acılı aile bireylerini teskin etmeye çalıştı. Erenel, asker kıyafeti giydirilen şehidin 4 yaşındaki oğlu Mustafa'yı da kucağına alarak sevdi ve öptü.
Bu arada şehidin acılı ağabeyi Ekrem Yazıcı, kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Erenel'e “Ben size kardeşimi sağlam teslim ettim” diyerek, terörün bir an önce sonunun getirilmesini istedi.

Haberin Devamı

Annesi Esma Yazıcı'nın kucağında törene katılan şehidin 4 yaşındaki oğlu Mustafa Yazıcı, babasının tabutunun başına getirildi. Babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun başında asker selamı veren küçük Mustafa'nın daha sonra tabutu öpmesi, törene katılanları duygulandırdı.

“KANI YERDE KALMAYACAK”

Bu arada Giresun'dan cenazeye katılan ve aralarında çatışmaya birlikte girdikleri şehidin bazı silah arkadaşları aileye taziyede bulunarak, arkadaşlarının arkasından göz yaşı döktüler.
Acılı ailenin, “Hayırlı haberler bekliyoruz” sözleri üzerine duygulanan silah arkadaşları bölgede operasyonların devam ettiğini belirterek, şehit Yazıcı'nın kanının yerde kalmayacağı, intikamının alınacağı sözünü verdiler.
Bir süre önce kardeşi Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü'yü şehit verdiği öğrenilen Jandarma Kıdemli Başçavuş Mesut Kömürcü de törene katıldı. Kömürcü, fenalık geçiren şehit ailesini teskin etmeye çalıştı.

KIDEMLİ KURMAY ALBAY KARATAŞ

Haberin Devamı

Törende konuşan Sivas İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Salih Karataş, bir evlatlarını daha kaybetmenin derin acısı içinde olduklarını belirterek, “Başta kahraman şehidimizin vakur ailesi olmak üzere, silah arkadaşlarına ve aziz Türk milletine sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.

Türkiye'nin yıllardan beri başta bölücülük olmak üzere terörün her türlüsüne karşı olağanüstü bir azim ve sabırla mücadele ettiğini, bu uğurda yıllardır binlerce insanını şehit verdiğini kaydeden Karataş, “Buna paralel olarak ocaklar sönmekte, yavruları yetim kalmaktadır. Bu acıya rağmen Türk milleti ve devleti, birlik ve bütünlük içinde yoluna devam etmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kıdemli Kurmay Albay Karataş, şunları söyledi:
“Bu yola devamın hikmeti milletimizin benliğinde ve karakterinde saklı bulunmaktadır. O benlik ki Türk anaları çocuklarını askere gönderirken vatana kurban olsun diye ellerine kına yakmakta, bir evladı şehit olduğunda (vatan sağ olsun bir tane daha oğlum var, o da bu vatana feda olsun) diyerek vatan sevgisini evlat sevgisinin üstünde tutmaktadır. Değerli şehit ailesi en kıymetli varlığınızı kaybetmenizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Onunla ne kadar övünseniz, ne kadar gurur duysanız azdır.
Teselliniz vatan uğruna şehit vermenizin, şehit anası, babası, eşi ve çocuğu olmanın haklı gururudur. Unutmayın sizlerin varlığı, güçlü ve dik duruşu bizleri daha güçlü kılacaktır. Sakın ola ki yılgınlığa, bezginliğe ve umutsuzluğa düşmeyin. Yakın tarihimizdeki Türk istiklal mücadelesinin daha zor, çetin ve ihanet şebekeleriyle baş ederek geçtiğini bilin. Yüce milletimiz ve bağrından çıkardığı Türk silahlı kuvvetleri çok büyüktür.”

Haberin Devamı

Kıdemli Kurmay Albay Karataş, şehit Yazıcı'ya hitaben, “Aziz şehidim ve sevgili silah arkadaşım. Ebedi istirahatgahında rahat uyu. Şehadet mertebesine ulaşan diğer yiğitlerimiz gibi birlik ve beraberliğin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceksin” dedi.
Daha sonra okulun bahçesinde cenaze namazı kılındı. Alana sığmayan vatandaşlardan bazıları yolda namaz kıldı. Cenaze namazını kıldıran Sivas Müftüsü Mustafa Balık, şehit için dua etti ve vatandaşlardan haklarını helal etmesini istedi.
Namazın ardından şehidin cenazesi kortej eşliğinde önce tören kıtası tarafından daha sonra yakınlarının, vatandaşların ve Giresun'dan gelen silah arkadaşlarının omuzlarında terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde köy mezarlığına taşındı.

Haberin Devamı

Cenazenin mezarlığa taşınması sırasında fenalık geçiren şehidin babası Mehmet Hanifi Yazıcı'ya ambulansta sağlık ekipleri müdahale etti.
Cenazenin köy mezarlığında toprağa verilmesinin ardından Müftü Balık, İstiklal Marşı'nın tamamını okuyarak, şehit için dua etti.
Yazıcı'nın toprağa verilmesinden sonra Tuğgeneral Fahri Erenel, tabutun üzerini örten bayrağı öperek, şehidin fotoğrafı ve şahadet belgesiyle birlikte baba Mehmet Hanifi Yazıcı'ya teslim etti.

Teröre tepki olarak Güney köyündeki caminin minaresi, köy okulu ve köydeki tüm evlerin Türk bayrağıyla donatıldığı görüldü.
Cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, Sivas milletvekilleri Selami Uzun, Osman Kılıç, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, şehidin silah arkadaşları ve diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Eski BBP Genel Başkanı ve Sivas Bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu da törenin sonlarına doğru cenazeye katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!