Şehit babaya son öpücük

Güncelleme Tarihi:

Şehit babaya son öpücük
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 14:48

Şehit Uzman Çavuş Arslan'ın cenazesi, gece getirildiği 19 Mayıs Mahallesindeki evinden eskort eşliğinde alınarak Mehmetçik Meydanı'na götürüldü. Cenazeye katılanlar yol boyunca terör örgütü aleyhine slogan attı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şehit uzman çavuşun ailesine başsağlığı dileyerek, Arslan'ın Bayrak için, millet için şehit olduğunu belirtti.

Uzman Çavuş Arslan'ın canını hiç düşünmeden feda ettiğini vurgulayan Güzeloğlu, “Tüm hainler ve onların uzantısı işbirlikçileri parçalanıp yok olacaklardır. Bu vatan uğruna nice Kaşifler, sıradadır. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Büyük Türk Milleti'nin başı sağ olsun” dedi.

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman ise Türk Milleti'nin bugünkü varlığını ve birliğini Kaşif Arslan gibi şehitlik mertebesine ulaşan yiğitlere borçlu olduğunu söyledi.

Şehit babaya son öpücük
Acılı eş Hale Arslan eşinin fotoğraflarına elleriyle böyle dokunup ağladı.


ŞEHİT ACISI YÜREK YAKIYOR

Bingöl'ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan er Halim Atlas'ın Van'daki evinde yas var. Baba Şerafettin Atlas, oğlunun son olarak 10 gün önce gönderdiği fotoğrafını öpüp koklayarak sürekli gözyaşı döküyor.

Terhisine 3 ay kalan Atlas'ın, geçen Kurban Bayramı'nda izne geldiğinde amcası Enver Atlas'a “İyi ki gelmişim. Çünkü ne olacağı belli değil. Operasyonlar gittikçe artırıyor. Gidip de dönmeyebilirim” dediği öğrenildi.

Baharın gelip çatışmaların yoğunlaşmasıyla, şehit acıları yürekleri şdağlıyor. Bingöl'ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle girilen çatışma şehit olan 4 askerden er Halim Atlas'ın Van'da İskele Mahallesi, Yalı Sokak'taki babavenie ateş düştü. Baba 52 yaşındaki Şerafettin Atlas, oğlunun 10 gün önce gönderdiği fotoğraflarla teselli bulmaya çalışıyor. Akrabaları tarafından teskin edilmeye çalışılan baba Atlas, son olarak oğlunu Kurban Bayramı'nda gördüğünü ve içinin yandığını söyledi.

Kurban Bayramı'nda izne çıkabilmek için yeğeni Halim Atlas'ın komutanından ısrarla izin istediğini anlatan amca Enver Atlas, “Sanki birşeyler hissediyordu. Bana ‘Amca iyi ki gelmişim. Çünkü ne olacağı belli değil. Operasyonlar gittikçe artırıyor. Gidip de dönmeyebilirim. Çünkü operasyona çıktık mı günlerce gelmiyoruz’ demişti. Ailesi üzülmesin diye yaşadığı sıkıntıları, içinde bulunduğu tehlikeleri hiç anlatmazdı. Ben de onun günlerini tek tek sayıyordum. Ailesine sürpriz yapacaktım. Ancak sürprizi acı oldu” dedi.

Öte yandan şehit er Halim Atlas'ın evinin karşısına Mehmetçik tarafından taziye çadırı kuruldu.

ÜZÜNTÜLÜ BEKLEYİŞ

Bingöl’ün Yayladere ve Kiğı ilçeleri ile Tunceli üçgeni kırsalında bir grup teröristle girilen çatışmada şehit olan 3 askerden Adıyamanlı 21 yaşındaki Ramazan Özen’in baba ocağında üzüntülü bekleyiş sürüyor.

Mehmet ve Emine Özen’in 1’i kız 8 çocuğundan en küçüğü olan ve teskere almasına 4 ay kaldığı belirtilen Ramazan Özen’in baba evinde toplanan yakınları, cenazenin getirilmesini bekliyor. İkindi namazının ardından Adıyaman Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazından sonra Belediye Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedilecek olan Ramazan’ın babası Mehmet Özen, “Bu vatan ve devlet hepimizin. Oğlum feda olsun. Şehit babası olmak herkese kısmet olmaz. Ama artık bu lanet terörün kökü kazınsın” dedi.

Şehit er Ramazan Özen’in ağabeyi Yasin Özen ise, “Vatan sağ olsun, acımız büyük ama şehit abisiyim ben” diye duygularını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!