Şehit askerler ile polis memuru için tören düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Şehit askerler ile polis memuru için tören düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 10:48

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu şehit düşen iki asker ile Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde operasyonda şehit olan özel harekat polisi için tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Astsubay Mehmet Burak Demirci (24) ve Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu (39) için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törende şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcisinin katıldığı törenin ardından şehitlerin cenazesi, memleketlerine gönderilmek üzere Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü.

Cizre'de, sivil askerlerin bulunduğu otomobile teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu araçtaki Astsubay Demirci ve Uzman Çavuş Karakuşoğlu şehit düşmüş, 2 asker yaralanmıştı.

Şehit askerler ile polis memuru için tören düzenlendi


Haberin Devamı

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde de PKK’lılara yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Mustafa Katırlı, düzenlenen tören ile memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.

Sur İlçesi’nde açılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak üzere düzenlenen operasyonunu 4’ncü günde dün Kurşunlu Camii için bulunduğu esnada teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Katırlı için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde uğurlama töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu kurum temsilcileri ve şehit yakınlarının katıldığı törende Emniyet Müdürü Adnan Taşdan konuşma yaptı. Emniyet Müdürü Taşdan, teröristlere karşı tek bir yürek olup, onlara karşı kararlı bir mücadele sürdüreceklerini anlatırken şöyle dedi:

"Devletin bekası uğruna şehit düşen kahramanımıza veda etmenin derin acısını yüreğimizde taşımaktayız. Bizler ülkemizin birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan, masum insanlara karşı acımasızca korku ve şiddet uygulayan hainlere karşı tek bir yürek olarak kararlılıkla sona kadar mücadele edeceğiz. Bu topraklar üzerinde yabancıların ucuz taşeronluğunu yapanlar hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklar ve yaptıklarının bedelini en ağır bir şekilde ödeyecekler."

Haberin Devamı

Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra törene katılan polis özel harekat ekipleri, tarafından tekbir getirilerek, şehidin tabutu cenaze aracına taşındı. Şehit polis memuru Mustafa Katırlı’nın cenazesi yakınlarının gözyaşlarıyla, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!