Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 14:01

Pençe-Kilit Operasyonu’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu. Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Uzman Çavuş Bicay Kapılay ve Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Pençe-Kilit Operasyonu'nda, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli (25), memleketi Malatya'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari'deki törenin ardından hava yoluyla memleketi Malatya'ya getirilen şehit Celal Tekedereli için Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Törene; şehidin babası Cevat, annesi Aynur Tekedereli ve kardeşlerinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Vali Hulusi Şahin, 2'nci Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, askeri, mülki erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Haberin Devamı

Şehidin yakınları, törende güçlükle ayakta durabildi. İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına taşındı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla taşınan Celal Tekedereli'nin cenazesi, şehitlikte toprağa verildi. (Taha AYHAN / MALATYA - DHA) 

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

BİCAN KAPILAY'A İSKENDERUN'DA SON VEDA

Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın cenazesi, öğle namazına müteakip Hatay'ın İskenderun ilçesi Nihal Atakaş Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Sabahat Özgürsoy Çelik, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Bekar olduğu belirtilen şehit Kapılay’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından İskenderun Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran annesi Sevinç Kapılay, babası Erkan Kapılay ve kardeşi Berkan Kapılay, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 

Haberin Devamı

Vatandaşlar da tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. (İzzet NAZLI / İSKENDERUN - Hatay - DHA)

ONUR DOĞAN ANKARA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın cenazesi, bu sabah Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Berçinçatak Mahallesi'ne getirildi.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Şehidin cenazesi ailesinin evine götürülerek helallik alındı, daha sonra Berçinçatak Mahallesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Valisi Vasip Şahin, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım katıldı.

Haberin Devamı

Törende şehidin annesi Şerife, babası Eyüp Doğan ve nişanlısı Dilara Erensayım ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Berçinçatak Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Doğan'ın 3 ay önce nişanlandığı ve seneye evlenmeyi planladığı belirtildi. (Kaan ULU-Muhammet BAYRAM/KIZILCAHAMAM, Ankara - DHA)

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

ABDULKADİR GÜLER'İN CENAZESİ ANTALYA'YA GÖTÜRÜLDÜ 

Pençe-Kilit Harekatı'nda, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in cenaze namazı, ikindi vakti Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılındı.

Haberin Devamı

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Cenazeye Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Antalya milletvekilleri AK Parti'li Atay Uslu, CHP'li Aydın Özer ve Rafet Zeybek, MHP'li Abdurrahman Başkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin il başkanları, ilçe belediye başkanları, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Haberin Devamı

Şehit Güler'in babası Mesut Güler, annesi Berrin Güler, kız kardeşi Merve Güler ve yakınlarını cenazede protokol üyeleri ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Aslen Şanlıurfalı olan şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Cenaze namazı sırasında şehit ablası olduğunu belirten bir kadın tabuta sarılarak, “Şehit ablasıyım kurban olurum size, 5 ana kuzusu" diye ağladı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Savunma, Dışişleri, İçişleri ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda çelenk gönderildi.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Namazın ardından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Şehit Güler'in tabutu omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Askeri bandonun da eşlik ettiği tören sonunda şehit Güler'in cenazesi, Uncalı Şehitliği'nde defnedildi.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

ONUR DOĞAN MEMLEKETİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

4 senedir uzman çavuş olarak görev yapan şehit 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, üç ay önce Dilara Erensayım ile nişanlanmıştı ve seneye düğün yapacaklardı.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Üç çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan Doğan için bugün köyü Berçinçatak’ta cenaze töreni düzenlendi.

Berçinçatak Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine şehidin annesi Şerife Doğan, babası Eyüp Doğan, iki abisi, nişanlısı Dilara Erensayım ve aile yakınlarının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanvekili Levent Gök, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından top arabasına bindirilerek son yolculuğa uğurlandı.

HÜSEYİN CANKAYA İÇİN EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın (24) naaşı, ailesinin yaşadığı İzmir'e getirildi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından cenaze, helallik alınmak üzere şehidin ailesinin yaşadığı Bornova ilçesi Rafet Paşa Mahallesi'ne getirildi. Şehidin cenazesini evin önünde mahalle sakinleri ve yakınları alkışlarla karşıladı.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Kur'an-ı Kerim okunmasını ardında şehidin annesi Nazire Cankaya (47), tabuta sarılarak ağladı. Şehidi babası Niyazi Cankaya (48), kardeşi Oğuzhan Cankaya (21) ve nişanlısı Esra Doğru da gözyaşı döktü.

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Helallik alınmasından sonra şehit Uzman Çavuş Cankaya'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kütahya'nın Simav ilçesi Yeniköy köyüne götürüldü. (Tolga TAHÇI / İZMİR - DHA)

Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!