Şehit annesi: Yanına gidince hasretim biter

Güncelleme Tarihi:

Şehit annesi: Yanına gidince hasretim biter
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 13:11

ŞIRNAK'ta 2005 yılında PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Ferhat Yılmaz Kavak adına ailesine verilen Devlet Övünç Madalyası'nı, Zonguldak Valisi Erdal Ata teslim etti. Şehit annesi 51 yaşındaki Kamile Kavak, “Yıkılmadım ayaktayım. Bunun acısı anlatmakla tarif edilmez. Ancak yanına gidince hasretim biter” dedi.

Zonguldaklı Ferhat Yılmaz Kavak, Şırnak’taki birliğinde vatani görevini yaparken terhisine 3 ay kala Gabar Dağı’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Cumhurbaşkanlığı tarafından şehit askerin ailesine verilen Devlet Övünç Madalyası, Vali Erdal Ata tarafından teslim edildi. Valilik’teki törene İl Jandarma Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır ve İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak da katıldı. Vali Ata, baş sağlığı dileğinde bulunduğu şehit askerin annesi Kamile Kavak’a madalyayı teslim etti.

Gurur ve üzüntüyü bir arada yaşadığını belirten Kamile Kavak, “Madalya biraz geç geldi, ama olsun. Bu madalya oğlumun gururu. Benim de gururum. Böyle bir evlat yetiştirdiğim için çok mutluyum. Yıkılmadım ayaktayım. Bunun acısı anlatmakla tarif edilmez. Ancak yanına gidince hasretim biter” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!