Şehide hem cemevinde hem camide tören

Güncelleme Tarihi:

Şehide hem cemevinde hem camide tören
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 14:38

HAKKARİ’nin Çukurça İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri araç geçerken yola döşedikleri mayını uzakan kumandayla patlatmaları sonucu şehit düşen Jandarma Er Serdar Şimşek, memleketi Sivas’ın Zara İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit Er Şimşek için önce cemevinde, ardından camide cenaze namazı kılındı. Törene katılanlar teröre lanet yağdırdı.

Haberin Devamı

Çukurca'nın Köprülü Karakolu'nda vatani görevini yapan Jandarma Er Serdar Şimşek, geçen 17 Temmuz akşamı görevden dönerken töreristlerce yola yerleştrilen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit oldu. 1987- 1 tertip olan Şehit Er Şimşek için memleketi Sivas’ın Zara İlçesi'nde tören düzenlendi.

Zara Devlet Hastanesi morgundan sabah alınan şehit er Şimşek'in cenazesi, önce yakınları ve komşularının oturduğu Karşıyaka Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. Şehit cenazenin cemevine getirilişi sırasında annesi Nazlı Şimşek, kardeşleri ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Binlerce kişinin doldurduğu cemevi bahçesinde şehit er Şimşek için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından cenaze aracına konulan şehit er Serdar Şimşek’in cenazesi, sloganlar eşliğinde Zara Hükümet Konağı önüne getirildi.

Haberin Devamı

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Burada özellikle hükümete tepki gösterildi, ‘Tayyip oğlunu askere gönder’, ‘Tayyip şehide hesap verecek’ sloganları atıldı. Törende ay yıldızlı bayrak ve Atatürk posteri taşıyan başka bir grup ise, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ ve ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, İl Jandarma Komutanı Salih Karataş ile askeri ve mülki erkan da hazır bulundu.

Tören öncesi Vali Veysel Dalmaz ve Tugay Komutanı Fahri Erenel, şehidin annesi Nazlı Şimşek ve babası Erdoğan Şimşek’e başsağlığı dileğinde bulundu. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş asırlar boyunca çeşitli şekillerde Türk milletini yıldırmaya çalışanların sonunun her zaman hüsran olduğunu ve hainlerin akıttıkları kanda boğulacaklarını dile getirdi.

VALİ ŞEHİT BABASIYLA EL ELE YÜRÜDÜ

Şehit ailesinin başının her zaman dik olmasını ve vatana şehit vermenin gururunu yaşamalarını öğütleyen Kurmay Albay Karataş şehide seslenerek, “Geçmişten bugüne al bayrağımızın altında şehitlik rütbesine ulaşmanın şeref ve gururunu yaşayanların arasına katıldın” dedi.
Tören boyunca bitkin olduğu gözlenen ve ağıtlar yakan anne Nazlı Şimşek, şehit oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren anne Nazlı Şimşek, “Vatan sağolsun demeyeceğim” diye konuştu. Tören sonrası Vali Dalmaz, cenazenin ardında şehit babası Erdoğan Şimşek'le el ele yürüdü.

Haberin Devamı

İKİNCİ CENAZE NAMAZI CAMİDE

Konuşmaların ardından şehidin cenazesi tören birliğinin omuzlarında Merkez Çarşı Camii’ne getirildi. Burada öğlen namazının ardından şehit için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Sivas İl Müftüsü Mustafa Balık kıldırdı. Cenaze namazına Vali Veysel Dalmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel ve vatandaşlar katıldı. Şehit Er Şimşek'in cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak Zara Şehitler Mezarlığı’na götürüldü. Şehitlikte tabutun açılması sırasında yüzünü görmek isteyen anne Nazlı Şimşek, “Seni nasıl vurdular” diyerek sinir krizleri geçirdi. Kalabalıgın mezara akın etmesi nedeniyle bir süre arbede yaşandı. Sürekli Kuran okunan Şehit Er Şimşek'in cenazesi dualarla toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!