Sedat Peker'e 14 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Sedat Pekere 14 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2007 17:27

Çete kurmaktan 62 yıla kadar hapsi istenen Sedat Peker, 14 yıl 5 ay cezaya çarptırıldı.

Haberin Devamı

“Kelebek Operasyonu” davasında 108 sanık ile birlikte yargılanan Sedat Peker, toplamda 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sedat Peker'i “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün, Yusuf Altay'a yönelik “gasba eksik teşebbüs” suçundan 4 yıl 2 ay, bu kişiyi “hürriyetinden yoksun bırakmak” suçundan 3 yıl 4 ay, “Arif Kandemir'i hürriyetinden yoksun bırakmak” suçundan 1 yıl 8 ay, “evrakta sahtecilik” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Peker'in, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yöneticiliğini yapmak", "adam kaldırmak suretiyle gasp", "gaspa teşebbüs", "özel evrakta sahtecilik" ve "tehdit" suçlarından 21.5 ile 62 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Haberin Devamı

Davanın diğer sanığı Atilla Peker'in "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak", "adam kaldırmak suretiyle gasp" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 23 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılması öngörülen iddianamede, sanıklardan Bayram Küçük, Tuncay Ortay, Can Yakarlar ve Yılmaz Turan'ın da "gasp" ve "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" suçlarından 13 ile 26'şar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

İddianamede, avukatlar Çağatay Özdemir, Şirin Berk ve Hakkı Kurtuluş ile bir emniyet amiri, bir başkomiser ve 3 adliye katibinin de aralarında bulunduğu diğer sanıkların da çeşitli suçlardan dolayı 6 ay ile 6 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!