Sedat Peker DGM'de yargılanmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sedat Peker DGMde yargılanmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2001 15:37

İstanbul DGM`de 12 sanıkla birlikte 'Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak' suçundan yargılanan Sedat Peker`in avukatı Bülent Kılıç, müvekkiliyle ilgili davanın DGM`de görülmesine devam edilmesini istedi.

Haberin Devamı

İstanbul 4 No`lu DGM`deki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Sedat Peker, Cüneyt Cebeci, Ethem Altıntaş, Bülent Hakan Kışla, AtillaYıldırım, Gürsel Mahir Yıldırım, Mecnun Otyakmaz, Kenan Can, Mehmet Ali Çiçek, Olgun Aydın, Uğur Akyürek, Hüseyin Kırcıoğlu ve Mehmet Tunç Bozkurt gelmedi.

DuruÅŸmada söz alan Peker`in avukatı Bülent Kılıç, mahkemeye sunduÄŸu dilekçesinde, 2845 sayılı DGM`lerin KuruluÅŸ ve Yargılama Usulleri Hakkındaki Kanun`da deÄŸiÅŸikliÄŸi öngören 4723 sayılı Anayasa`ya aykırı olduÄŸunu öne sürdü.Â

Avukat Kılıç, yasada değişiklik uyarınca bu dava için 'görevsizlik' kararı verilmemesini, müvekkilinin DGM`de yargılanmak istediğini bildirdi. Mahkeme heyeti, sanık avukatının dilekçesinin incelenerek bu konuda bir karar verilmesi amacıyla duruşmayı, yakın bir tarihe erteledi.
   Â
DAVANIN GEÇMİŞİ
   Â
Yargılama aşamasında 24 Mayıs 1999 tarihinde mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Müfit Büyükçolpan, sanıklardan Cüneyt Cebeci`nin 'Adam yaralamak', 'Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak' ve '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu`na muhalefet' suçlarından 3 ile 5 yıl arasında, Ethem Altıntaş`ın da 'Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak', 'Gaspa teşebbüs' ile '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu`na Muhalefet' suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Haberin Devamı

Sanık Bülent Hakan Kışla`nın, 'Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak' ve '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu`na muhalefet' suçunda 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenilen esas hakkındaki görüşte, Sedat Peker`in de 'Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkülün yöneticisi olmak' suçundan TCK`nın 313/2. ve 4. maddeleri gereği 4.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Mütalaada, diğer sanıklar Atilla Yıldırım, Gürsel Mahir Yıldırım, Mecnun Otyakmaz, Kenan Can, Mehmet Ali Çiçek, Olgun Aydın, Uğur Akyürek, Hüseyin Kırcıoğlu, Mehmet Tunç Bozkurt`un da TCK`nın 313/2. maddesi gereği 'Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle üye olmak' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları öngörülmüştü.

Haberin Devamı

Gıyabi tutuklu olarak aranırken Bulgaristan`dan 18 Ağustos 1998 tarihinde yurda dönerek polise teslim olan Sedat Peker, aynı günkü duruşmada 8 ay 29 gün süren tutukluluğunun ardından tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!