Seçim propagandası da Kürtçe yapılabilmeli

Güncelleme Tarihi:

Seçim propagandası da Kürtçe yapılabilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2009 00:00

AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, TRT’nin Kürtçe yayınını değerlendirerek, "12 Eylül artığı diğer yasaklar da kaldırılmalı. Kürtçe seçim propagandası da yapılabilmeli" dedi.

Fırat, şunları söyledi: "Seçim Kanunu’na göre Türkçe dışındaki bir dilde seçim propagandası yapmak yasak. Bu da yanlış. Demokrasinin en temel kurumlarından biri de seçim değil mi? Oyu önemsemiyor muyuz? O halde her adayın gidip kendisini anlatması lazım. Niye yasak olsun? Bizatihi dilin kendisi suç olamaz. Önemli olan o dille suç işleyip işlememek. Türkçe, Arapça, Süryanice’de de suç işleyebilirsin. Kürtçe Kuran, Kürtçe vaaz konuları da tartışılıyor. Sen eğer birine ulaşıp ona bir şey anlatmak istiyorsan, önce onun dilini bileceksin. Türkçe bilmeyen bir insana vaiz yolluyorsun, hırsızlık kötüdür diyorsun. Anlamıyor ki adam.

Roj TV sıkıcı

TRT’den Kürtçe yayın yapıldı da ne oldu, Türkiye bölündü mü? Bu televizyon Türkiye’yi bölmüyor. Bilakis devlete karşı aidiyet duygusu gelişiyor. Roj TV, halkın dilini kullanmıyor, insanlar da onu izlerken anlamadığı için sıkılıyor. Yarın Pomak isterse ona da ver bu olanağı, şarkısını türküsünü çal. Çingeneye, Çerkeze de ver, varsa imkan. Bununla toplum daha barışçıl yere gelir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!