Seçim Mart 99'da

Güncelleme Tarihi:

Seçim Mart 99da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, Anayasa'ya göre yerel ve genel seçimlerin birarada yapılma olasılığının daha ağırlıklı olduğunu vurgulayarak, ‘‘Mart 1999'da her iki seçimi birarada yapma ihtimali olabilir’’ dedi. Yılmaz, Antalya'da şu açıklamaları yaptı:

ORTA YOL ARIYORUZ

CHP Lideri Deniz Baykal, seçim istiyor görünmeyi istiyor. Ben, partisinin de seçime hazır olduğunu sanmıyorum. CHP milletvekillerinin de böyle bir arzusu olmadığı duyumları var. Biz Sayın Baykal'ın önerilerine karşı bir orta yol bulmaya çalışıyoruz. Görüşmemde Baykal'a Meclis'te işbirliği önerdim. Baykal ise seçim tarihini belirleme şartını öne sürdü.

FP'Lİ BAŞKANLAR

Bana göre yerel seçimler daha önce olmalı. Ama, Anayasa'daki son düzenlemeye göre beraber olma ihtimali daha ağırlıklı. Buradan hareketle, Mart 1998'de her ikisi birden yapılma ihtimali olabilir. FP'deki belediye başkanlıklarının bu partinin elinden alınıp seçime gidilmesi çok iyi olur.

SEÇİM İHTİMALİ

Seçim ihtimali olabilir. Ancak, seçmen seçim istemiyor, Meclis istemiyor. Nasıl olacak merak ediyorum. Biz periyodik araştırmalar yapıyoruz. ANAP'ın durumu iyi. Ama, yüksek bir kararsız seçmen var. Kesin olan şu: Şu anda seçmen seçimin çare olmayacağını düşünüyor. Onların derdi seçim değil, geçim.

BAYKAL'LA MUTABAKAT

Meclis'in önümüzdeki 3 ay çalışması çok önemli. Sayın Baykal, vergi, haller yasası ve irtica paketine ilişkin yasalara destek veriyor. Karşı olduğu yasaları söylemedi. Bazılarına tam, bazılarına şartlı destek vereceğini söyledi.

CHP'YLE ORTAKLIK

Baykal, son görüşmemde de böyle bir düşünceleri olmadığını söyledi. DYP'nin ittifak çağrısı da ciddiye alınacak bir çağrı değil. Ben, Türkiye'nin acil sorunları için Meclis'te işbirliği öneriyorum.

SUSURLUK'U SORARIM

Soruşturmalarla ilgili bir vakit verdim onlara. Her gün sormuyorum. Vakti gelince sorarım. Birkaç ay beklemek lazım.

TSK BİLDİRİSİ

Suni, basının pompaladığı bir gerginlikti. Tartışmayı Baykal açtı, ama basın da körükle gitti. Önceden diyalog kurmanın zeminleri bellidir. MGK'da bütün detaylarıyla görüştük. Herhalde MGK bildirisinde siz de gerginliğin suni olduğunu anladınız. Bildiriyi ben kaleme almadım, birlikte yazdık.

DEMOKRAT DEĞİLİZ

Kardeşim, milletvekili arkadaşlarım da çıkıyor, beni televizyonlarda eleştiriyor. Ben, onlara karşı ne kadar hoşgörülü, demokrat davranıyorsam, kurumların da kendi görüşlerini açıklamalarına hoşgörülü davranmak durumundayım. Herkesin görüşüne saygım var. Ama, netice itibariyle sorumluluk kimdeyse, yetki de ondadır. Batı demokrasilerinde böyle bildiriler yayınlanmıyor, diyorsunuz. Biz daha o kadar Batılı demokrat değiliz demek ki.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!