Seçim istiyorlar para vermiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Seçim istiyorlar para vermiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANAP ile CHP arasında erken genel seçim protokolü imzalanmasına rağmen, kendilerine seçimi gerçekleştirmek için yeterli para verilmemesinden yakınan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Tufan Algan, ‘‘Seçim istiyorlar ama para vermiyorlar’’ dedi.

Türkiye'de erken genel seçimle, mahalli seçimlerin birlikte gerçekleştirilmesi için yaklaşık 10 trilyon liraya ihtiyaç duyulduğunu tekrarlayan Algan, bu paranın içinde yurtdışındaki seçmenler için yapılacak harcamanın bulunmamasına dikkat çekti. Algan, ‘‘Yurtdışı için Meclis'ten kanunun çıkması şart. Yurtdışı harcamaları döviz üzerinden yapılacak. Kur değişikliği nedeniyle yurtdışı için şimdiden ne kadar paraya ihtiyaç duyulacağını bilmek mümkün değil’’ dedi.

Para sıkıntısını siyasilere bir türlü anlatamamaktan şikayetçi olan Algan, şimdiye kadar 4.5 trilyon lira aldıklarını, bu paranın 2.5 trilyonunun yeni sandık yapımına, 1 trilyonunun da seçim torbasına gideceğini söyledi. ‘‘Madem seçim istiyorlar, potokole seçim parasını da koysalardı ya’’ diyen Algan, şunları söyledi: ‘‘Siyasiler herşeyi YSK'nın yapacağını zannediyor. Biz işten kaçmıyoruz. Ama bende para olmayınca ne yapayım. Parayı kendim için istemiyorum ki... ’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!