Seçim‘99

Güncelleme Tarihi:

Seçim‘99
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çengel: Avcılar’ı ben projelendirdim

Yüksel Çengel, CHP Avcılar Belediye Başkan adayı... 1980 öncesinde Avcılar'ın oluşumu sırasında 2 yıl 9 ay belediye başkanlığında bulunan, eski milletvekili Çengel, hayli iddialı konuşuyor:

‘‘Görev süresimizde Avcılar'ın 25 yılını biz planlamışızdır. Alt yapının, imar planlarının, balıkçı barınağının ve kıyı şeridi projesinin sahibiyiz. 2 sene 9 ay ile 18 yılı karşılaştırdığımız zaman 18 yılda yapılanlar sekiz ayı bile geçmez. Biz bu hizmetlerin belediyelerin yetkisiz ve parasız olduğu bir süreçte gerçekleştirdik. ANAP adayı Hayati Arkaz'ın programında yeralan projelerin, benim hazırladığım projeler olduğunu bilmiyor mu?’’

Çengel, kendisine İSKİ ile soru soranlara ‘‘Ben İSKİ davasında iki celsede beraat ettim, Yargıtay da onayladı’’ diyerek, Avcılar'ı şöyle tanımlıyor:

‘‘22 yıl önce bıraktığımda solun kalesiydi. Şimdi çetelerin ve mafyaların kalesi olmuş...’’

Kime ne aşiretinden!

FP 3. bölge 10. sıra milletvekili adayı Kuddusi Yüksekdağ'ın kartivizinde şöyle yazıyor:

‘‘1953 Malatya doğumlu, İzol aşiretindendir. (...) Okumuşu Çoğaltma Okuyanı Koruma Derneği İstanbul Şube Başkanı'dır.’’

Hangi sivil toplum örgütünde görev yaptığı bir ölçüde anlaşılıyor da; kendisinin soyunu sopunu kim merak ediyor? Alt kimliklere kadar inersek, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu ülkenin birlik ve beraberliğini nasıl koruyacağız Yüksekdağ!..

NE DEMİŞLERDİ?

Mahçup etti

‘‘(Gülay) Atığ (Aslıtürk), çağdaş, becerikli ve dürüst bir insan. Geçmişteki başarılarını Şişli'ye taşıyacaktır.’’

(Olmadı işte... 1994 mart yerel seçimleri öncesinde Gülay Atığ'ı DYP'den ve Çatalca Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirdikten sonra Şişli'ye aday yaptığında, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz böyle demişti... Sanırım devamını yazmaya gerek yok...)

FP, sanatçıları nasıl kandırdı?

Fazilet, öteki yüzünü hep gizliyor, laik çevrelere kendilerini şirin göstermeye çalışıyor,

FP Bahçeşehir belde örgütü geçen cumartesi günü 'Bahar Konseri' adı altında bir gece düzenledi. Davet edilen sanatçılar da; Yıldız Tilbe, Ebru Şimşek, Gülay, Hazal, Cem-Ali, Mansur Ark, Ayşe, Oya Aydoğan, Ertuğrul Polat, Feyzan Doğan, İsmail Hazar, Yalçın Özden ve Zeynep Dizdar'dı.

Sanatçılar daha önce Hoşdere köyünde sahneye çıkacaklardı. Yıldız Tilbe, FP bayraklarını görünce sahneye çıkmayı reddetti, Gülay ise bir şarkı söyledikten sonra Bahçeşehir konserine katılmadı. Sanatçıların, FP konserine katılacaklarından haberleri yoktu. Sonuçta, herkes parasını aldığı için utana-sıkıla sahneye çıkarak birer şarkı söylemek zorunda kaldı. Tepki gösterenler de ‘‘Biz böyle olduğunu bilseydik, kesinlikle FP bayrakları altında şarkı söylemezdik’’ dediler.

Konsere izleyen yerel ‘‘Genç Haberci’’ gazetesi yazı işleri müdürü Sevilay Yılman Yükselir, sanatçıların tepkilerini öğrenmek isterken, FP'li bazı kişiler tarafından tartaklandı. FP Bahçeşehir Belde Başkanı Atilla Yavuz, ’’Rica ediyorum yazmayın, yoksa bizim için iyi olmayacak’’ diye çıkıştı.

Zaten konsere Bahçeşehirliler, beklenen ilgiyi görmedi. Komşu Esenyurt'tan getirilenlerle kalabalık yaratılmak istendi. Bu arada organizasyonu yapan Sisi'nin temsilcisi, ortalıktan kayboldu.

Konserle insanları kandıran zihniyet, yarın belediyede neler yapar bilinmez.

Üsküdar ve Bayat

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar fotograflarını 'Vakar ve Hüzün' adlı bir albümde toplamış... İlginç fotograf tekniğiyle basılan albümün bizi hüzünlü bir eski İstanbul'a götürüyor; konak, yalı ve tarihi eserleriyle... FP'li Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, görev yaptığı son beş yılı da 'Altın Yıllar' adlı kitapta toplamış... 'Üsküdar vurgunu' olarak neler yaptıklarını anlatırken, basında yeralan etkinliklerine de yervermiş. Bunların en çoğu da çadırlı iftar yemekleri... Bayat, bir de gazete köşelerinde yer alan imar uygulamalarına yer verseydi FP'nin çalışmaları daha iyi anlaşılırdı!

BENİ SEÇİN ÇÜNKÜ...

M. Kemal ULUSU (Beşiktaş-DYP): ‘Sporcu kişiliğime, çalışkanlığıma ve de halkıma güveniyorum.Demokrat hizmet adamı olarak az laf, çok iş yapacağım. Sizi mahçup etmeyeceğim.’’

Mehmet Emin SUNGUR (Şişli-CHP): ‘‘1984'de kurduğum Şişli Belediyesi'ni onlar batırdı. Şimdi desteğinizle ben kurtaracağım ve belediyemizi soyanlardan hesap soracağım.’’

Erol AYDIN (Sarıyer-DSP): ‘‘Belediyecilik anlayışımız 'doğru doğru dosdoğru' olacaktır. Dürüst, onurlu, bilgili kadromla Sarıyer'in umudu olacağım.’’

Selami ÖZTÜRK (Kadıköy-CHP): ‘‘Ekibimle birlikte beş yıl daha Kadıköy'e hizmet etmek istiyorum. Yapılan işleri kurumsallaştırmak, yeni projeleri hayata geçirmek, demokrasiye, Cumhuriyetimize, çağdaş değerlere ve laikliğe daha güçlü bir ivme ile sahip çıkmak için destek bekliyorum.’’

l Bülent UYGUNER (Eminönü-ÖDP): Yeni bir yönetimle Eminönü'nde talana, yağmaya ve mafyaya son vereceğim. Yasal olmayan bütün imar uygulamalarına son vereceğiz. Oto trafiğini tamamen kaldıracağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!