Sayım görevlisi katırlara yevmiye

Güncelleme Tarihi:

Sayım görevlisi katırlara yevmiye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yarın yapılacak genel nüfus sayımı ve seçmen kütük yazımı için Olağanüstü Hal Bölgesi'ndeki bazı yerleşim merkezlerine yazım memurları helikopterle taşınacak. Karayolu ulaşımı sağlanamayan yakın köy ve mezralara ulaşımda ise katırlardan yararlanılacak. Bunun için de katır sahiplerine 2 milyon lira yevmiye ödeneceği bildirildi.

Bölgede Siirt'in Pervari, Eruh, Şırnak'ın Uludere, Beytüşşebap, Van'ın Bahçesaray, Bitlis'in Gevaş, Hizan, Mutki, Hakkari'nin Çukurca, Yüksekova'nın dağlıca ile Şemdinli'nin Derecik mıntıkalarındaki ulaşılamayan dağlık alanlardaki köy ve mezralara sayım memurlarının ulaştırılması için İl Nüfus Müdürlükleri bölgedeki askeri makamlara başvurarak helikopter tahsis talebinde bulundular.

Bölgede terör riski olmayan merkezlere yakın köy ve mezralara ise ulaşımda katırlardan yararlanılacak. Bunun için de katır sahiplerine 2 milyon lira katır yevmiyesi ödenecek. Terörün yoğun yaşandığı sorunlu bölgelerdeki mezra ve köylerde sayım işleminin sağlıklı yapılabilmesi için güvenlik önlemleri de artırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!