Saygıyla anıyorum

Güncelleme Tarihi:

Saygıyla anıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 21:17

Meclis gündeminde dün, 30 Mart 1972’de NATO teknisyenlerini rehin tuttukları evde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşları da vardı.

Haberin Devamı

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Kızıldere olayının yıldönümü olduğunu anımsatarak, “Bundan 44 yıl önce Kızıldere’de hayatlarını kaybeden 10 yoldaşımızı anarak başlamak istiyorum. Geçen bunca yıla rağmen onların verdikleri mücadele hâlâ sürüyor” dedi.

Özkan’ın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP ve HDP’den bazı milletvekilleri, Çayan ve arkadaşlarını andı. Milletvekillerinin ardından AK Parti’li Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, “Sayın milletvekilleri ben de 30 Mart’ta öldürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarını saygıyla anıyorum” dedi. 1972’de Çayan ve 9 arkadaşı, Ünye’de NATO radar istasyonunda çalışan üç yabancı teknisyeni kaçırdıktan sonra Niksar’ın Kızıldere köyünde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülmüştü. 

BAKMADAN GEÇME!