Saygın: Komisyonumuz televoleye döndü

Güncelleme Tarihi:

Saygın: Komisyonumuz televoleye döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2001 00:00


Anavatan Partisi (ANAP) İzmir Milletvekili Işılay Saygın, üyesi bulunduğu TBMM Adalet Komisyonu'nda, "evlilikte edinilen malların paylaşımı" maddesi yüzünden çıkan tartışmalarla ilgili olarak, "Komisyonumuz basın sayesinde televole komisyonuna döndü" dedi.

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen panele katılmak üzere Bursa'ya gelen ANAP İzmir Milletvekili Işılay Saygın, gazetecilerin Medeni Kanun Tasarısı'nda yaşanan tartışmalarla ilgili sorularını yanıtladı.

55. Hükümet döneminde kanunu Parlemento'ya sevk ederken, tartışmalı bölümü 'paylaşmalı mal' olarak sunduklarını, 57. Hükümet döneminde ise tasarının Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk tarafından 'edinilmiş mal' olarak getirildiğini belirten Saygın, önemli olanın, boşanma sırasında kadının mağduriyeti olduğunu söyledi.

Saygın, Türkiye'de boşanma oranının binde 5 dolayında olduğunu ve bunu sıfıra indirmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Boşanmada kadının mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili bu madde, büyük önem arz ediyor. İkisi de kadının mağduriyetine sahip çıkıyor. Nüansların en yakın sürede giderileceğine inanıyorum. Kanuna, MHP ve FP karşı diye bir şey yok. Kanunun çıkması lazım, herkes aynı fikirde. Mesele, basının bunu yazma şekli.

NEREDE ÖYLE KADIN?

Medeni Kanun Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Turgut Akıntürk maddeyi anlatırken, kadının ev hanımı olmasına rağmen, pazar pazar dolaşarak en ucuzunu bulmaya çalıştığını, tasarruf yaptığını, erkeğin iki yakası biraraya geliyorsa bunun kadın sayesinde olduğunu vurguladı. Bu gerçeği anlatırken, Orhan Bıçakçıoğlu, 'Nerede öyle kadın?' diyerek şaka yaptı.

Şaka yaptığı besbelli... Bunu istismar edip de bütün birinci sayfalara yazıp, o şunu dedi falan. Kanun bu yüzden hafif kaldı. Bunun dışında, komisyonumuz televole komisyonuna döndü. Tabii bu basın sayesinde oldu. Böyle olmaması lazım. Medeni Kanun hepimizi ilgilendiriyor. Buradaki en önemli olay, kadının erkekle birlikte aileyi temsil etmelerinin getirilmiş olması. Bu yasanın en kısa zamanda, en güzel şekilde çıkacağına inanıyorum.'' (Bursa/aa)





Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!