SAYAÇ VURGUNUNA DUR DENDİ…

Güncelleme Tarihi:

SAYAÇ VURGUNUNA DUR DENDİ…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2003 17:49

“Sevgili Serdar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 300 dolara kartlı sayaç satmak için başlattığı “ Herkesin kendi adına yeniden doğalgaz abonesi olması uygulamasını” Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu durdurunca fakir fukara “şimdilik” rahat bir soluk aldı” diyor Sezai Bayar...

Haberin Devamı

Günlerdir bu köşede dile getirdik. Uygulama ne akla ve ne de yasalara uygun düşmüyordu. Ayrıca kazanılmış haklar gözden kaçırılıyor, abone bedeli iki kez alınmış oluyordu.

Melih Gökçek’in, ekonomik krizden en çok etkilenen alt gelir gurubunu güç durumda bırakan bu ısrarlı tutumuna birilerinin “ dur” demesini bekliyorduk. En azından İçişleri Bakanlığının harekete geçmesi gerekiyordu.Yasalara göre denetleme görevi bu bakanlığındı. Ancak aynı yetkisi bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tepkileri dikkate alarak durdurma kararını aldı.

Ancak Gökçek’in Danıştay’a gideceği söylentileri yayılmaya başladı. EGO’nun, uygulamayı şimdilik durdurduğu ve para ödemek için gelen abonelere “ Daha sonra gelin” uyarısından anlaşılıyor.

Aklın yolu tek. 1990’lardan sonra abonelerden o zamanki dolar değeri üzerinden 300 dolara yakın para alan belediyenin, tıkır tıkır çalışan sayaçları hurdalığa atıp, kartlı sayaçları yine 300 dolar karşılığı satmak istemesi akıl alır gibi değildi.

Nitekim E.P.D.K durumu incelemiş, 300 dolar değil ancak yeni abone bedeli olarak ancak 50 dolar karşılığı Türk lirasının alınabileceğini bildirmiş Ankara Büyükşehir Belediyesine.

Sayaç oyunu, Aralık ayına kadar ertelenmiş görünüyor. Kurum belediyeye yıl sonuna kadar uygulamayı gözden geçirmesi için süre vermiş.

Ama Melih Gökçek mahkemeleri çok sever. Hemen yasal yola başvurursa ve Danıştay’dan da lehte karar alırsa bu iş bitmiş sayılmaz. Ola ki Danıştay itirazı reddederse mesele kapanmış olur.

Kimi okuyucularımızın  “Bırakalım doğalgaz kullanmayı, tüp gaza dönelim. Bakalım belediye nerden para kazanacak. O zaman abone bedelini sıfıra indirmek zorunda kalır” önerisi pek yabana atılır cinsten değildi hani.

Eğer Gökçek yeni bir çıkış yolu bulursa şaşmayalım.

Tabii halkın gücünü gözden kaçıranların, yanlış kararların Bağdat’tan döneceğini hatırlamaları gerekir.

Hatırlarlarsa yani…

Sevgiler,

Sezai


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!