Savcının Özal sorusu şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Savcının Özal sorusu şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 18:18

Adli Tıp ‘zehirlenme yok’ dedi ama savcılığın iddiasına göre 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın öldürüldüğü de yöntemi de belli. Bu kapsamda ifadesi alınan şüpheliye yöneltilen soru şöyle, "8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucuna varılmıştır. Bu suçlama ile ilgili ifade veriniz"

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, geçtiğimiz günlerde Özal’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ergenekon davasının sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesini aldı. İfade İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen talimatla alındı. Talimat kapsamında Ankara’dan İstanbul’a sorular gönderildi.

EMEKLİ TUĞGENERAL ŞÜPHELİ

Aynı soruşturma kapsamında, Adli Tıp Kurumu rapor düzenleyerek ‘ mevcut bilgi ve bulgular ile kesim ölüm sebebinin tespit edilememiştir" demişti. Bu raporun evrakları arasında girdiği soruşturmayı sürdüren savcılık, şüpheli Ersöz’e sorulması için gönderdiği sorularda Özal’ın öldürüldüğünü belirtti. İfade tutanağında "Soruşturma kapsamında ‘Görevde bulunan Cumhurbaşkanına suikast ve Cumhurbaşkanını öldürmek’ suçlarından şüpheli olarak ifadenize başvurulmak için burada bulunmaktasınız" denildi.

"ORGANİZE ŞEKİLDE İŞLENEN CİNAYETE KURBAN GİTTİ"

Cumhurbaşkanı’nın köşkte rahatsızlandığını, kendisine müdahale edecek doktorun bulunmadığının belirtildiği ifade tutanağında, "Merhum Cumhurbaşkanının belirtilen tarihte Cumhurbaşkanlığı Köşkünde rahatsızlanarak vefat etmesi sürecindeki olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde merhum Cumhurbaşkanı’ nın organize bir şekilde işlenen cinayeti kurban gittiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Malatya Zirve Yayınevi davasında ifade veren İlker Çınar isimli şahsın ‘Özal’ın öldürüldüğüne’ ilişkin anlatımlarının da yer aldığı tutanakta, ölümün ardından otopsi yapılmadığı için günümüzde Özal’ın kesin ölüm nedeninin tespit edilemediği yönündeki Adli Tıp Raporu’na da atıf yapıldı.

"ÖZAL’IN ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLMESİ SUÇUNA İŞTİRAK"

İfade tutanağında Ersöz’e, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında hükümeti yıkmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılandığı hatırlatılarak, "İçerisinde faaliyet gösterdiğiniz yasadışı silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında 17 Nisan 1993 tarihinde Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucunu varılmıştır. Bu suçlama ile ilgili ifade veriniz?" denildi. Şüpheli Levent Ersöz ise suçlamaları kabul etmedi. Yaklaşık üç saat süren ifade işlemi, Ersöz’ün tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!