Savcılıktan AKP'ye poster soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Savcılıktan AKPye poster soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2008 15:14

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde dün yapılan AKP Kadın Kolları kongresinde, salonda asılı Atatürk posterinin indirildiği iddialarıyla ilgili cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. Salon ve parti görevlileriyle bu olayı haber yapan gazetecilerin ifadesi alındı. AKP İlçe Başkanı İbrahim Üstün, posterin kaza sonucu düştüğünü, bir provokasyonun sözkonusu olmadığını söyledi. Polisin kamera görüntülerinde, posterin iki ucundan naylon iple bağlanıp sarkıtıldığı, ancak bir ucunun kopması sonucu posterin düştüğü testip edildi.

Haberin Devamı

AKP Aydın milletvekilleri Atilla Koç ve Ahmet Ertürk, AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın katıldığı AKP Kuşadası Kadın Kolları kongresinde salonun sol köşesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sağ köşesine de Atatürk'ün bir posteri asıldı. Kongrede konuşmalar yapılırken Atatürk posteri önündeki türbanlı kadınların fotoğraflarını çeken gazeteciler daha sonra konuşmaların yapıldığı kürsüye yöneldi. Ancak bir süre sonra Atatürk posterinin yerinde olmadığı görüldü. Atatürk posterinin yerinde olmadığını görenler, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ı uyardı. Atatürk posterini kimin indirmiş olabileceğini de soran gazetecilere, Başkan Akdoğan, kasıt aranmaması gerektiğini söyledi. İplerinin kopmuş olabileceğini belirten Akdoğan'ın talimatıyla Atatürk posteri yeniden yerine asıldı.

Haberin Devamı

ATİLLA KOÇ: PROVOKASYON

Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, olaydan sonra yaptığı açıklamada, Atatürk posterinin indirilmesini bir provokasyon olarak nitelendirdi. Bu provokasyonu yapanı bildiklerini söyleyen Koç şunları söyledi:

“Küçük provokasyonlarla işi idare etmeye çalışıyorlar. O provokasyonları yapanlar bilsin ki tuttukları partiler iddialı değilse, o tuttukları parti onlara ancak zaaf getirir. Belki farkına vardınız belki farkına varmadınız ama biz farkına vardık. Bir provokasyon hadisesi oldu. O provokasyonu yapan arkadaşımıza teessüflerimizi bildiririz. Bu ülkenin yüzde 47 oyunu alan ve yapılan son anketlerde yüzde 52'sinin üzerinde oy alan bir partiye provokasyon yapmak ve bu ülkenin kutsalları üzerinde provokasyon yapmak onun haddine değildir. Haddini bilmeyene haddini bildiririz.”

Toplantı çıkışında gazetecilerin “Sözünü ettiğiniz provokatör kim” sorusuna Koç, “O kendini iyi biliyor” yanıtını verdi.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Konunun gazetelerde yayımlanması üzerine Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Salon ve parti görevlileriyle bu olayı haber yapan gazetecilerin ifadesi alındı.

AKP İlçe Başkanı İbrahim Üstün, posterin kaza sonucu düştüğünü, bir provokasyonun sözkonusu olmadığını söyledi. Üstün “Kongremizin yapıldığı düğün salonunda duvarlara çivi çakmamız mümkün olmadığı için poster ve bayrak asarken bant kullandık. Atatürk posterinin kaza snucu düştüğünü gören arkadaşlarımız var. Bir kasıt yok. Atatürk posteri dışında da partimizin çeşitli bayrak ve posterleri düştü ve yerine asıldı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!