Savcılar gereğini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Savcılar gereğini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 07:00

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Sedat Peker’in açıklamalarını değerlendirirken, savcıların konuya ilişkin gereğini yaptığını belirterek, “Biz, Meclisimizi planlanmış, kurgulanmış yapıların sözcüsü haline getirmeyeceğiz” dedi. Turan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“İlgili kişi nerede konuşuyor? Türkiye düşmanlığıyla bilinen bir ülkenin içerisinde bir otelde konuşuyor. Otel değiştiriyor, güvenlik gerekçesiyle. Değiştirdiği tüm oteller aynı patronun otelleri. Onun için diyorum; ne söylediğinden öte nerede söylediği kıymetlidir. Biz, bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hatalarımız varsa temizleriz, gereğini yaparız. Kaldı ki mafya ile AK Parti en son bir araya gelecek iki kavramdır.

6 YIL ÖNCE HAYIR DEDİK

Parti Sözcümüz Ömer Çelik, 2015 yılında düzenlediği basın toplantısında Peker’in mitinglerinin sorulması üzerine, ‘Bizim genel prensibimiz bellidir. Kişiler kim olursa olsun, bir takım organizasyonlar varsa bunlara karşı çıkarız. Bunların AK Parti ile hiçbir ilgisi yok’ dedi. Peker birkaç yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, ‘Eğer ben mafyaysam, parti yöneticilerinize, vekillerinize sormanız gerekmez mi, bir mafyaya neden ziyarete geldiniz?’ diye sordu. Bunu görmeyen basın, bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile ilgili iddiaları vazgeçilmez hale getirmeye çalışıyor. Yanlış yapan, hele bizim partimizde varsa, bunu ayıklama görevimiz. AK Parti’nin hatası varsa, bireysel olarak, gereğini AK Parti yapmak durumundadır, yaparız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!