Savcı Kiraz fotoğrafı için ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Savcı Kiraz fotoğrafı için ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2015 01:56

SAVCI Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda teröristlerce öldürülmeden önce çekilip sosyal medyada paylaşılan fotoğrafını yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, ‘terör örgütünün propagandasını yapma’ suçundan ifade verdi.

Haberin Devamı

Savcı Kiraz’ın fotoğrafını yayınlayan gazetelere yönelik soruşturmada Can Dündar’ın da şüpheli olarak ifadesi alındı. Dündar ifadesinde şunları söyledi: “Biz terörün mağduru bir gazeteyiz. Bu nedenle terör örgütünün propagandasını yaptığımız yönündeki isnatları kabul etmemiz mümkün değil. ‘Karanlığa girdiğimiz gün’ başlığı da bu eylemin çirkin bir saldırı olduğunu okuyucumuza aktardığımızın, en net göstergesidir. Bu fotoğrafın kullanılması, terör örgütünü meşrulaştırmak değil, tam aksine terörün karanlık ve çirkin yüzünü, eylemin korkunçluğunu göstermek niyetiyle verilmiştir.”

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET SUÇU

HDP Mersin 1’nci sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, açıklamalarının 29 Nisan’da “Seçimi ertellemek için ülkeyi savaşa sokabilir” başlığıyla yayınlandığı haber nedeniyle de Dündar’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan şüpheli olarak ifadesi alındı. Dündar şunları söyledi: “Haberde yorumumuz dahi bulunmamaktadır. Neden şikâyet edilmiş olduğumu anlamış değilim. Suçlamayı kabul etmiyorum.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!