Taner Kılıç cezaevinden çıkmadan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Taner Kılıç cezaevinden çıkmadan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 08:53

Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Taner Kılıç hakkında Büyükada davasında verilen tahliye kararına savcılık itiraz etti. İtirazın üst mahkemece kabul edilmesinin ardından Taner Kılıç, cezaevinden çıkmadan tekrar tutuklandı.

Haberin Devamı

Taner Kılıç cezaevinden çıkmadan tutuklandı

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün  adli kontrol şartıyla tahliye edilen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Caner Babaoğlu’nun itirazı üzerine tahliye edilmedi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Caner Babaoğlu, yaptığı itirazda şu iddialara yer verdi: “Silahlı terör örgütü üyeliğinden yargılanan sanığın Bylock isimli programı kullanarak örgütsel bağ ve hiyerarşi içerisinde örgüt üyeliğini devam ettirmesi, yine mali bilirkişi tarafından tanzim edilen rapora göre Bank Asya’daki hesap hareketliliği örgütsel tavır sergilediğini göstermektedir. Yine Adalar toplantısında terör örgütleri ile ilişkilendirilmiş olması, Taner Kılıç’ın bu toplantının organizasyonunda etkin rol aldığı, sanığın kaçmaya yönelik davranışlar sergileyebileceği, yine sanığın dışarıda örgütsel bağlarını devam ettirebileceği ve Bylock kullanıcısı olduğunu belirterek sanık hakkında tutuklamaya yönelik karar çıkarılması talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Savcı Caner Babaoğlu, itiraz talebini sehven 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazdı. Ancak talep daha sonra üst mahkeme olan 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

ÜST MAHKEME İTİRAZA UYDU

Talebi inceleyen 36. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazına uyarak Taner Kılıç’ın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme kararında “Sanığın Bylock kullanıcı olduğu, Bank Asya’daki hesap hareketliliği, 11 sanığın katıldığı adalar toplantısının terör örgütleri ile ilişkilendirilmiş olması, sanığın bu toplantının organizasyonunda etkin rol aldığı” gerekçelerini belirtti. Bu kararın ardından Taner Kılıç, İzmir Aliağa Şakran Cezaevi’de  Jandarma tarafından gözaltına alınarak cezaevi karakoluna götürüldü. 

İFADESİNİN ARDINDAN TEKRAR TUTUKLANDI

Üst mahkeme kararının ardından Taner Kılıç, bugün Jandarma tarafından Aliağa Adliyesi’ne götürülerek, SEGBİS ile İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bağlandı. Taner Kılıç burada yaptığı savunmada “Bylock kullanmadığıma yönelik 4 ayrı bilirkişi raporu var. 8 aydır tutukluyum ve mahkemenizde üçüncü duruşmada tahliye edildim. Verdiğiniz karar yerindedir. Bu kararın üzerine dosyaya hiçbir yeni delil ve bilgi girmemiştir. Üst mahkeme de yeni delil ve bilgi girmeden, hakkımdaki hazırlık soruşturmalarındaki iddialar üzerinden yeniden tutuklama kararı verdi. Bu hukuk dışı bir durumdur. Dün verdiğiniz tahliye kararınızı uygulamanızı talep ediyorum” dedi. İfadenin ardından mütalaa veren duruşma savcısı “36. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına uyulması yönünde” görüş bildirdi. Avukatların yaptığı savunmaların ardından 35. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Taner Kılıç hakkındaki üst mahkeme kararına uyulması yönünde karar verdi. Mahkeme kararında “36. Ağır Ceza Mahkemesi kararının bağlayıcı karar olduğu” belirterek, yargılamanın tutuklu olarak devam edeceğini açıkladı. Duruşmanın ardından Taner Kılıç, tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!