Savcı: Hata ettik, 20 bin TL'yi ödemeyin

Güncelleme Tarihi:

Savcı: Hata ettik, 20 bin TLyi ödemeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 20:40

Öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin “PKK terör örgütü değildir” sözleri nedeniyle programın sunucusu Ahmet Hakan’a ‘davaya açılmaması için’ savcılıkça gönderilen 20 bin liralık ön ödeme’ tebligatı hata yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da 28 Kasım’da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin CNNTürk’teki Tarafsız Bölge programında sarf ettiği “PKK terör örgütü değildir” sözleri nedeniyle, Ahmet Hakan’a ‘dava açılmaması için 20 bin TL ‘lik ön ödeme tebligatı gönderen Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İdris Kurt, tebligatı iptal etti. Savcı Kurt tarafından Hakan’a gönderilen yazıda, tebligatta uygulanacak ceza maddesi nitelemesinde ve cezanın yarı oranında artırılması hususunda maddi hata yapıldığı belirtilerek “Ön ödeme tebligatı yeni bir işleme kadar iptal edilmiş olup tarafınıza bu tebliğ nedeniyle ön ödemenin yapılmaması halinde herhangi bir yükümlülük doğurmayacaktır” denildi.

BU BİR TEHDİTTİ

Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, yasalara aykırı şekilde çıkarılan ön ödeme tebligatının yaptıkları itiraz sonucu iptal edildiğini söyledi ve “Yasaya aykırılık apaçık gördüğü için savcının kendisi de onu iptal etti. Bu işlem, hapis cezası tehdidiyle müvekkilimize terör örgütü propagandası yapmış olduğunu kabul ettirme girişimiydi. Bu bir tehditti” dedi. Elçi, geçen 14 Ekim’de CNNTürk’te ‘Tarafsız Bölge’ programında “PKK bir terör örgütü değildir. PKK’nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir hareketti” demiş, hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçundan dava açılmıştı.

Haberin Devamı

BİR HAFTA İÇİNDE ÖDEYİN

Programı sunan Hakan hakkında da aynı suçtan soruşturma yürütüldüğü ortaya çıkmıştı. Savcı Kurt,  27 Kasım’da Hakan’a gönderdiği tebligatta, yasaya göre Hakan’ın günlüğü 20 TL olmak üzere bin gün karşılığında 20 bin TL’yi bir hafta içinde Bakırköy Adliyesi veznesine yatırması halinde dava açılmayacağı ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!