Savarona'ya fuhuş baskını

Güncelleme Tarihi:

Savaronaya fuhuş baskını
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 00:54

Savanora yatına yapılan fuhuş baskınının ayrıntıları belli olmaya başladı. Daha önce de fuhuş için kullanıldığı öğrenilen Savanora'da yaşı 18'den küçük kızların ünlü iş adamlarına, çok yüksek fiyatla pazarlandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İŞTE SAVARONA'YA BASKIN ANI / WEB TV

EN ÜNLÜ YATIMIZIN İÇİNDEN FOTOĞRAFLAR

İŞTE BASKIN ANI - FOTO GALERİ 

 

ÖĞRENCİLER SAVARONA'YA TALİP OLMUŞTU / WEB TV 

 

SKANDALDA ŞOK GELİŞMELER  

 

7 ay önce gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında dün Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesi açıklarında seyrederken Sahil Güvenlik Komutanlığı, Antalya ve Muğla jandarmasının yanı sıra Uluslararası Göç Örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından bazı ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

 

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE FUHUŞ İÇİN KULLANILMIŞ

 

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek bölgesindeki ultra lüks otellerde yabancı uyruklu ve bazılarının yaşı 18'den küçük kadınların ünlü iş adamlarına, çok yüksek fiyatla pazarlandığına ilişkin ihbar üzerine harekete geçildiğini, bu süreçte teknik ve fiziki takibin yanı sıra aylarca süren delillendirme çalışmaları yapıldığını bildiren yetkililer, bu süreçte, Savarona Yatı'nın daha önce de fuhuş organizasyonunda kullanıldığının belirlendiğini belirtti.

Savarona Yatı'na dün yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan, fuhuş organizasyonunu gerçekleştiren şebekenin 8 üyesi ile ikisi 16-17 yaşlarında 10 kadının gece Antalya'ya getirildiğini ve zanlıların sorgulanmasına başlandığını söyleyen yetkililer, fuhuş şebekesinin Ukrayna ve Rusya'daki mankenlik ajanslarından getirtilen kadınların “sunulduğu” yabancı uyruklu iş adamı ve bürokratların ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığını kaydetti.

Kimi 18 yaşından küçük kadınlarla geceliği 3 ile 10 bin dolar karşılığı birlikte oldukları öne sürülen ve serbest bırakılanlar arasında ilginç simaların da bulunduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

KAZAKİSTAN BAŞBAKANI'NIN DANIŞMANI DA VARMIŞ

 

Serbest bırakılanlardan Kazakistan uyruklu olan ve üst düzey devlet görevlilerine verilen hususi pasaport (yeşil pasaport) taşıyan P.S'nin ifadesinde Kazakistan Başbakanı'nın danışmanı olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Serbest bırakılan ve kadınlarla birlikte olduğu öne sürülenler arasında iş adamı olduğunu belirten Rusya uyruklu M.B. ve A.G, Kırgızistan uyruklu, A.M, Kazakistan uyruklu A.İ'nin de yer aldığı ifade edildi.


Kazakistan uyruklu ve yurt dışına görevli çıkan devlet görevlilerine verilen hizmet pasaportu (gri pasaport) taşıyan A.T'nin de ifadesinde, Kazakistan Başbakanı'nın danışmanı P.S'nin asistanı olduğunu beyan ettiği belirtildi.

 

Haberin Devamı

Fuhuş organizasyonunun başındaki kişinin örgütün finansmanını da sağlayan, İstanbul'da boğaz kıyısında yalısı, ABD'de gayrimenkulleri bulunan, Türkiye'de de bilinen bir oteller zincirinin gayriresmi ortağı olduğu iddia edilen ünlü Kazak iş adamı T.A. olduğu belirtildi.

Rus, Kırgız ve Kazak iş adamlarının yakın korumalığını yaptıkları anlaşılan 8 kişinin de ifadeleri alındıktan sonra bu kişilerle birlikte salıverildiği bildirildi.

T.A'nın da aralarında bulunduğu ve fuhuş organizasyonunu gerçekleştirdiği iddia edilen toplam 8 zanlının suçun başlangıç yeri olarak bildirilen Serik'e bağlı Belek beldesindeki jandarma karakolunda tutulduğu ve ifadelerinin burada alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen T.A'nın finansman sağlamanın yanı sıra yurt dışından varlıklı müşterileri bulma ve pazarlamada etkin olduğu iddia ediliyor.

T.A'nın önderliğindeki suç örgütünün Türk uyruklu üyelerinin de G.A, M.Ç, E.A, K.T, H.A. adlı kadın Kazakistan uyruklu E.M. adlı kadın, Kazakistan uyruklu M.B. olduğu ve bu kişilerle birlikte kurusıkıdan dönüştürülmüş 9 milimetre çapında tabanca, bilgisayarlar, banka kartları, yüklü miktarda paralar bulunan çeşitli bankalara ait hesap cüzdanları, çok sayıda telefon ve sim kartı, bilgisayarlar, ajandalar, pazarlama faaliyetlerine ilişkin çeşitli notlar, PTT posta çeki hesap kartı, para transferlerine ilişkin banka dekontları ele geçirildi. Soruşturmanın, fuhuş organizasyonunun yanı sıra uluslararası kara para aklama yönünden derinleştirildiği öğrenildi. Fuhuş yaptırılan kadınların, yurt dışında da binaları bulunan otel zincirinin Antalya ve Bodrum'daki otellerinde konakladığına ilişkin iddiaların araştırıldığı kaydedildi.

JANDARMADAN YAZILI AÇIKLAMA

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan Savarona yatının da kullanıldığı insan ticareti ve fuhuş operasyona yönelik yapılan yazılı açıklamada, operasyonun 2009 yılı sonlarında Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Boğazkent Beldesi'nde bir kişinin yakalanmasıyla başladığı belirtildi.
Bu kişinin Ukrayna ve Rusya'daki mankenlik ajanslarından temin ettiği aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu kızları Antalya'daki turizm belgeli tesislerde maddi durumu iyi olan kişilere yüksek paralar karşılığında pazarladığı bilgisine ulaşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Yapılan takip neticesinde şahsın tek başına hareket etmediği, Antalya ilinden 4 kişi, İstanbul ilinden 2 kişinin de organizasyon içerisinde yer aldığı ve bu gruba tespit edilen 1 şahsın finans sağladığı anlaşılmıştır. 28 Eylül 2010 günü belirtilen grubun Savarona isimli yatı kiraladıkları ve yurt dışından getirilen bayanlara fuhuş yaptıracakları tespit edilmiş ve adli mercilerden gerekli kararlar alınarak eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara ve Muğla illerinde operasyon yapılmıştır” derildi.

Açıklamada, eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara ve Muğla illerinde yapılan operasyonlarda insan ticaretini organize eden 8 kişinin yakalandığı, insan ticareti mağduru 15 kadın ve kızın tespit edildiği belirtildi.

Operasyon yapılan Savarona yatındakilerden 6'sının yabancı uyruklu işadamı olduğu belirtilen açıklamada, “Şahıslarla birlikte suçta kullanılan belgeler ve elektronik malzemeler ele geçirilmiştir. Operasyonu Antalya İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri iştirak etmektedir” denildi.
Açıklamada şüphelilerin soruşturma sonrasında Antalya'daki adli mercilere sevk edilecekleri kaydedildi.

Haberin Devamı
TOBB: "DEVLETLEŞTİRME HAKKI DOĞDU"

Savaronaya fuhuş baskını

İlhan Parseker

Bu arada NTV’den Can Dündar’a konuşan Savarona’yı 49 yıllığına kiralayan iş adamı Kahraman Sadıkoğlu, Savarona’nın Dolmabahçe Sarayı önünde yüzer müze şeklinde kullanımı için Turizm Bakanlığı ve TOBB ile görüşmeler yaptığını ancak bu görüşmelerden sonuç alamadığını iddia etti.

İş görüşmeleri kapsamında Irak'ta olduğunu belirten Sadıkoğlu, “Savarona’nın müze haline getirilmesi için görüşmelerimiz oldu. TOBB bu işi üstlenebileceğini söyledi. Ancak daha sonra aramadılar” dedi.

Yanlış bir olay yapıldığını ve bunun hesabının verilmesi gerektiğini ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, "Sayın Sadıkoğlu'nun, bütün bu olayın hesabından kaçmak için meseleyi yanlış yerlere çekmeye çalışıyor. Savarona yatının özelleştirmesi gündeme geldiğinde Sadıkoğlu yatı Ruslar'a satmak için anlaşma yapmıştı. Biz de yat yabancılara gitmesin diye işimiz olmasa da bu ihaleye girmiştik. Fakat satış şartnamesinde 'Üçüncü şahıslara satış hakkı Hazine'nin onayını gerektirir' maddesini görünce bu satın almadan vazgeçtik" dedi.

Yatın amacı dışında kullanıldığını ifade eden Parseker, "Satış şartnamesine göre yatın geri alınma durumu doğmuştur. Kültür Bakanlığı Savarona'ya sahip çıkmalı. TOBB olarak her zaman üzerine düşeni yapcaklarını ifade eden Parseker, "Yeniden satışa çıkarılırsa biz TOBB yönetimiyle oturup konuşur gerekeni yaparız" dedi.

SADIKOĞLU: "PARAYI VEREN İSTEDİĞİNİ YAPAR"

Bu sabah da Habertürk televizyonunda canlı yayına katılan Kahraman Sadıkoğlu şöyle konuştu:
“Kiralayan kişinin ne yapacağını nasıl bilebiliriz. Parayı veren istediğini yapar. Ben şu anda Irak’tayım ve Savarona için İstanbul’a geliyorum. O zaman geldiğimde daha ayrıntılı açıklamalar yapacağım.”

GÜNAY: MALİYE MÜZE OLSUN DİYE DEVREDEBİLİR

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Maliye Bakanlığı Savarona'nın müzeye dönüştürülmesi için bize evrini düşünebilir'' dedi.

SAVARONA YATI

Amerikalı William Francis Gibbs tarafından tasarlanan Savarona yatı, 1931 yılında 4 milyon dolara inşa edildi. Savarona, yedi yıl boyunca Atlantik Okyanusu ve Akdeniz sularında süzüldükten sonra 1938'de Türk Hükümeti tarafından satın alındı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e tahsis edildi.

Atatürk yatta kabine toplantıları yaptı, dünya liderlerini ağırladı. Atatürk'ün vefatından sonra Savarona Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredildi. 1989 yılında Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına kiralandı.

CHP'DEN SAVARONA İÇİN KANUN TEKLİFİ

 

SAVARONA SORULARI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!