Satanist Engin’in ablası da militan

Güncelleme Tarihi:

Satanist Engin’in ablası da militan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

İçki alemi sonrası öldürdükleri kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan satanist Engin Arslan'ın ablası DHKP-C militanı çıktı.

ORTAKÖY'de şarap içip alem yaptıkları Şehriban Çoşkunfırat'ı şeytana kurban etmek için vahşice öldürdükten sonra tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklanan satanistlerden Engin Arslan'ın ablası Şengül Arslan'ın da militan olduğu belirlendi. Şengül Arslan'ın yasadışı DHKP-C örgütü üyesi olduğu ve karıştığı birçok eylem nedeniyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından defalarca gözaltına alındığı bildirildi. Satanistler hakkında geniş çaplı araştırmalar yapan ve yasadışı örgütlerle ilgili bağlantılarını araştıran polis, çarpıcı bir sonuca ulaştı.

İlişkiler araştırılıyor

Ortaköy'de dehşet veren satanist cinayetinin ardından yakalanıp, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Engin Arslan'ın 21 yaşındaki ablası Şengül Arslan'ın yasadışı örgüt üyesi olduğu ortaya çıktı. Polis ile savcıya ifade vermeyen ve sürekli baygınlık geçiren Engin Arslan'ın da, yasadışı terör örgütü ile bağlantısının araştırıldığı öğrenildi.

Emniyetin gediklisi

Terörle Mücadele ekipleri tarafından defalarca yakalanarak gözaltına alınan Şengül Arslan'ın, 1998 yılında, Bağcılar'da korsan gösteri ve molotofkokteyli atma eylemlerine karıştığı, Trabzon'da görülen Gazi Mahallesi davalarında da korsan gösteri yaptığı için gözaltına alındığı belirtildi. İSKİ'de güvenlik görevlisi Tokatlı baba ile ev hanımı bir annenin 5 çocuğundan 4'üncüsü olan Engin Arslan Osmanbey'deki Turizm Akşam Lisesi öğrencisiydi. Okula başladıktan sonra değişen ve asileştiği kaydedilen Arslan'ın saçını uzatmaya, siyahtan başka renkte kıyafet giymemeye başladığı öğrenildi. Polis yetkilileri, satanistler hakkında geniş çaplı soruşturmanın devam ettiğini ve yasadışı örgütlerle bağlantısının araştırıldığını belirttiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!