"Satanist cinayet" rapor bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Satanist cinayet rapor bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ortaköy'de, Şehriban Coşkunfırat adlı genç kızı ''Şeytan'a kurban etmek amacıyla'' öldürdükleri öne sürülen 3 sanığın yargılandığı dava, sanıkların ceza ehliyeti raporlarının gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Tutuklu sanıklar Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer'in katıldığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesinin uzun sürebileceğini göz önüne alarak, sanıkların bir sonraki celseye getirilmemelerini kararlaştırdı.

İddianame
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Zinnur Gülşah Dinçer, Ömer Çelik ve Engin Arslan'ın, Şehriban Coşkunfırat'ı, ''Şeytana kurban etmek'' amacıyla 13 Eylül 1999'da Ortaköy Mezarlığı'nın yanındaki boş alanda öldürdükleri belirtiliyor.

Tüm sanıkların, ''Başka bir suçu işlemek amacıyla taammüden adam öldürmek'' suçundan idam cezasına çarptırılmaları talep edilen iddianamede, Coşkunfırat'ın çalınan bazı eşyası nedeniyle sanıklara ayrıca ''Hırsızlık'' suçundan da 2 ile 5'er yıl arasında ağır hapis cezası verilmesi isteniyor.

İddianamede, öldürdükten sonra Coşkunfırat'ın cesedine tecavüz ettiği öne sürülen Ömer Çelik ile tecavüze yeltendikten sonra cesedi yumrukladığı iddia edilen Engin Arslan'ın, ''Naaşa saygısızlık'' suçundan da 3 ay ile 1'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!