SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavı nedir, ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavı nedir, ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 15:48

SAT, Scholastic Aptitude Test olarak bilinen ve Amerika’daki üniversitelere girişte hem Amerikan vatandaşlarının hem de uluslararası öğrencilerin üniversitelere yerleşimini sağlayan bir sınavdır. Oldukça geniş bir yelpazesi olan SAT sınavı nedir, ne işe yarar soruları, gelecek planlaması içerisinde olan kişiler tarafından merak ediliyor. İşte SAT sınavı hakkında tüm merak edilenler…

Haberin Devamı

Gelecek planları içinde olan öğrenciler, son zamanlarda uluslararası bir geçerliliği olan SAT sınavına yoğun ilgi gösteriyorlar. Öğrencilerin İngilizce okuma ve yazma, matematik ve kompozisyon yeteneklerinin değerlendirildiği SAT sınavı ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavı nedir?

SAT sınavında öğrencilerin İngilizce okuma ve yazma, matematik ve kompozisyon gibi alanlarda yetenekleri değerlendirildiği, öğrencilerin üniversitelere yerleşimini sağlayan bir sınavdır.

Scholastic Aptitude Test olarak adlandırılan SAT sınavı, ABD ve Avrupa ülkelerinde üniversite okuyabilmeniz adına başarı göstermeniz gereken akademik bir sınavdır. ... SAT sınavı Amerika'da yılda 7 kez, Türkiye'de ise yılda 6 kez 2 aylık periyotlar ile yapılır.

Haberin Devamı

Öğrencilerin İngilizce okuma ve yazma, matematik ve kompozisyon yeteneklerinin değerlendirildiği SAT sınav formatında eski dönemlere göre birtakım değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişiklikler sınava girecek öğrenciler tarafından merak konusudur.

Bütün sınavlarda bulunacak olan okuma paragrafları ya diğer ülkelerin var olmalarını gösteren bulunmuş belgelerle ya da büyük global dünya konuşmalarını özgürlük, adalet, eşitlik ve insanlık itibarı içeren yazılarla destekleyecektir. Ayrıca okuma ve yazma kısımları geniş yelpazede sunulan farklı kaynaklarla daha belirgin şekilde anlatılacaktır. (Fen, Sosyal Çalışmalar vb.)

Matematik kısmı temel hatlarıyla üç ana başlığa ayrılıyor;

1. Birinci Derece Sorular

2. Karışık Denklemler ve Fonksiyonlar

3. Oran, orantı, yüzdeler, orantılı muhakeme

Ayrıca önceden olan SAT sınavındaki açık uçlu hızlı cevaplar yerine, bütün sınava giren öğrenciler analiz yapmadan önce bir pasaj okuyarak kompozisyon formatında seçmeli kompozisyonlarını yazacaklardır.

SAT Sınavı ne işe yarar?

SAT, Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler ile Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği ve sonuçlarını bu üniversitelere başvururken kullandıkları sınavdır. College Board tarafından düzenlenen SAT testi SAT 1 (Reasoning Test) ve SAT 2 (Subject Test) olmak üzere iki ayrı sınavdan oluşur.

Haberin Devamı

SAT Sınavının temel amacı ise; öğrencilerin öğretim hayatı boyunca edindiği bilgi ve becerilerinin düzeyini ölçmek ve akademik başarı adına önemli olan analitik yeteneklerinin yeterliliğinden emin olmaktır. Kısacası seçtiğiniz alana yönelik aldığınız eğitimler sonucunda yeterli bilgi birikimi oluşturabildiyseniz, akıcı bir İngilizceyle sınav süresini uygun şekilde değerlendirebilmeniz gerekiyor.

SAT Sınavına nasıl başvurulur?

Bir akedemik yıl boyunca (Ekim-Haziran) arasında 6 kere yapılmakta olan sınava öğrenciler birden fazla girebilirler.
SAT sınav başvuruları online olarak http://sat.collegeboard.org/home sitesinden yapılmaktadır. Online olarak başvuru yapacak adayların, öncelikle bir kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekmektedir. Ardından, teste girecekleri şehre göre bir sınav merkezi ve tarih seçerek başvurularını yapabilirler.
Sınav ücreti 95 $ dır.

Haberin Devamı

SAT (Scholastic Aptitude Test) ne zaman?

Dünyayı saran Covid-19 virüsü sebebiyle 2020 Mart ve 2020 Mayıs sınavları Collageboard tarafından birçok ülkede iptal edildi. Collageboard tarafından yapılan açıklamada 2020 yılına özel olarak Ağustos ayından itibaren her ay sınav yapılması ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi planlanmaktadır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!