Sarıgül'den suikast açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Sarıgülden suikast açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 15:14

CHP Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal’a suikast düzenlemek için yurtdışından bir suikastçının geldiği ihbarı haberi damgasını vurdu. MYK toplantısının ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama üzerine, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

               

İŞTE SARIGÜL'ÜN SUİKAST İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI /WEB TV         

ÖNDER SAV'IN AÇIKLAMALARI /WEB TV  

BAYKAL'A ETTEN DUVAR ÖRÜLMÜŞTÜ 

"BAYKAL’IN SAĞLIĞI BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Mustafa Sargül, "Önder Sav’ın hedef şaşırtmak için yaptığı açıklamalara cevap vereceğim. Siyasi ahlaka bağdaşmayan bir yöntemle Deniz Baykal’a karşı düzenlenen bir suikast ihbarına adımı karıştırmıştır. Bu son derece gülünç ve çirkin iftiradır. Sayın Baykal’a karşı bir suikast girişimi varsa sonuna kadar kınıyorum" dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYORUM

"Pazartesi günü hukuki süreç başlatacağım" diye konuşan Sarıgül, "Önder Sav aracılığıyla bir sürü iddialarda bulundular. Bütün davaları kazandık. Bu kez karşılaştığımız iftiralar için 'Pes' diyorum. Allah bizleri kuru iftiradan saklasın. Baykal’ın arkadaşlarını ne kadar isabetsiz seçtiğini kamuoyu gördü. Bu talihsiz açıklama son örneğidir. Başlarına taş düşse Sarıgül’den biliyorlar. Baykal’ın sağlığı benim için çok önemlidir. Yargıdan gerekli cevapları alacaklardır. 15-20 gün önce böyle bir ihbar gelmiş. O zaman niye ortaya çıkmadılar. Şerefli siyaset yapmak için yollardayız. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmeyeceğiz. Önder Sav’ı tebrik ediyorum. Oturmuş düşünmüş taşınmış. Ben ne yapabilirim. Ama korkunun ecele faydası yoktur. CHP’deki arkadaşlarımıza da Allah akıl fikir versin. Yıllardır neden iktidarda olamadıkları ortada. Esefle kınıyorum" diye konuştu.

"BU OLAYA SADECE "PES" DİYORUM"

Sarıgül, "Ben bugüne kadar hiçbir rakibime çamur atarak bir adım atmadım. Her zaman mertçe mücadeleyi sevdim. Önder Sav’ın deli saçması olan bu açıklamalarını esefle kınıyorum. Başına taş düşse Sarıgül’den bilecekler. Gündemi değiştirmek istiyorlar. Baykal’ın sağlığı herkese lazım ama bana daha lazım. Sayın Önder Sav defalarca bu konuları konuştu. Defalarca mahkemeye gittik ve hep biz kazandık. Bu olaya sadece "pes" diyorum. Ölüyü bıraktınız diriyi bıraktınız, bu işten nasıl çıkarız dediniz. Madem böyle bir şey vardı da neden o gün konuşmadın. Neden bugünü bekledin Sayın Sav. Baykal’a üzülüyorum. Arkadaşlarını yanlış seçiyor" dedi.

CHP’DEN ŞOK EDEN İDDİALAR

Haberin Devamı

MYK toplantısının ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav, herkesi şaşırtan açıklamalarda bulundu. Önder Sav, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılması planlanan bir suikastı haber alarak konuyu hassasiyetle incelediklerini belirterek, “Hiçbir katkıda bulunmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılmış olan bir ihbarı aynen size aktaracağım. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne yapılmış bir ihbar: (Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı vur emri verdi)” dedi. Sav, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, bir ihbardan yola çıkarak “hangi konularda ne tür saldırılarla yüzyüze olduklarını” paylaşmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

İHBARI AYNEN AKTARIYORUM

Sav, şöyle konuştu: “Hiçbir katkıda bulunmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılmış olan bir ihbarı aynen size aktaracağım. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne yapılmış bir ihbar: 'Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı vur emri verdi' Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla aralarında daha önce husumet bulunan ya da öyle olduğu sanılan organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz'a, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı her iki dizinden vurması için talimat verdi. Belirsiz kaynaklı 300 bin dolar nakit para belediye kasasından alınarak Osman Şevket Aslan tarafından Şişli Kasap Sokak Eser İş Merkezi A Blok No: 16/7 adresinde bulunan 2A Gıda Pazarlama Limited şirketi, Mithat Yılmaz'ın paravan şirketi olduğu ifade ediliyor. Şirketinden bizzat Mithat Yılmaz'a avans olarak verilmiştir. İşin bitiminde 450 bin dolar daha ödenmek üzere 750 bin dolara anlaşma hazırlanmıştır. Osman Şevket Aslan ile Mithat Yılmaz, yüzyüze olmadığı durumlarda kriptolu telefonlar ile bağlantı kurmaktalar. Mithat Yılmaz'ın iki adamında daha bu kriptolu telefonlardan bulunmaktadır.”

Suikastın planların ertelenmesi nedeniyle gerçekleşmediğini dile getiren Sav, “Böyle bir olay gerçekleşmedi, bizim bu olayı hassasiyetle izlediğimiz günlerde başka bir olay gerçekleşti” dedi.Önder Sav, sözlerini şöyle sürdürdü: “O da bir dikkate değer ayrı bir konudur. O konunun detayına girmeyeceğim, o konu ayrı boyutta, ayrı kulvarda, kendisinin özel gizlilik kuralları içinde yargı ile CHP arasında işliyor, işletiliyor. Bizim üzerinde duracağımız konu bu. CHP, bu tür davranışlara, bu tür saldırılara ilk kez muhatap olmuyor. Daha önce de Sayın Genel Başkanın Avrupa'da bir bankaya para aktardığı şeklinde yakışıksız ihbarlar, ABD'nin çok gizli servisi başlıklı kağıtlarıyla Türkiye'de sirküle edildi, o da çok önemli bir kurultayın öncesine rastladı. Avrupa'nın hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir bankasında bir kuruşluk hesabı olmayan bir siyasi lider için bu yakıştırmalar yapıldı. Maalesef dışarıdan ve içeriden pompalandı, malzeme yapıldı ve bunun kuru bir gürültüden öteye gitmediği CHP tarafından kanıtlandı.”

Haberin Devamı

750 BİN DOLARA ANLAŞMA İMZALANMIŞ

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, “CHP'ye yönelik çok sistemli bir karalama kampanyasının, sindirme kampanyasının sürdüğü anlaşılıyor. Biz Cumhuriyet tarihiyle özdeş bir partiyiz. Hiçbir siyasal iktidar bugüne kadar bizi sindirememiştir, yıldıramamıştır” dedi. Sav, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Baykal'a yönelik “vur” emri verdiğinin ifade edildiğini, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla aralarında daha önce husumet bulunan ya da öyle olduğu sanılan organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz'a, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı her iki dizinden vurması için talimat verildiğinin belirtildiğini söyledi.
Sav, ihbarda belirsiz kaynaklı 300 bin dolar nakit paranın belediye kasasından alınarak Osman Şevket Aslan tarafından Yılmaz'a avans olarak verildiğinin aktarıldığını belirterek, ihbar mesajına atfen şunları kaydetti: “İşin bitiminde 450 bin dolar daha ödenmek üzere 750 bin dolara anlaşma hazırlanmıştır. Osman Şevket Aslan ile Mithat Yılmaz, yüzyüze olmadığı durumlarda kriptolu telefonlar ile bağlantı kurmaktalar. Mithat Yılmaz'ın iki adamında daha bu kriptolu telefonlardan bulunmaktadır. Telefonlar, Avukat Ayhan Kızılöz tarafından sivil bir istihbarat kurumundan sağlanmıştır. Osman Şevket Aslan, Mithat Yılmaz'a eylemle ilgili talimatı şu şekilde verdi. 1 numaralı Baykal'ın, 13 Nisan 2010 saat 18.30'da Avrupa Parlamentosunda Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile görüşeceğini, bu görüşmeyi engellemelerini ve Baykal'ı her iki dizinden vurmaları talimatını vermiştir.”

Haberin Devamı


Mithat Yılmaz'ın adamlarıyla operasyon planını en ince ayrıntısına kadar yaptığının ihbarda yer aldığını Sav, mesajı gönderen kişinin iddialarını şöyle aktardı:
“Sonra ne olduysa 13 Nisan 2010 saat 16.15'te Osman Şevket Aslan, suikast planını ertelediğini telefonla bildirdi. Can güvenliğim nedeniyle kimliğimi deşifre etmiyorum. Ancak bu kişi ya da kişilere yapılacak operasyonlarla birlikte, ses ve görüntü kayıtlarını özel bir televizyon kanalına ya da en çok ücreti ödeyene satacağım. Hayatımı garanti altına almak ve kendi güvenliğimi sağlamak için bu benim hakkımdır. İhbarımı değerlendirip değerlendirmemenizin benim için pek bir önemi yoktur. Ama canı yanan insanlar olursa, bu bilgileri teyit etmediğiniz için sizler de bir nebze sorumlu olacaksınız. Bu yüzden, bu ihbar e-mailini yazarken ve gönderirken ekran görüntüsünü kaydediyorum.”

Haberin Devamı

“YILMAZ ATEŞ İSTANBUL'A GİTTİ”

Bu ihbarın 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapıldığını, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bir gün sonra Ankara Emniyet Müdürlüğünü haberdar ederek bu bilgileri verdiğini ifade eden Sav, şunları kaydetti:
“Emniyet içindeki bu işlemler böyle sürerken bizim de haberimiz oluyor bir haksızlık yapmayalım. Emniyet, bizim bir yetkilimize böyle bir olayın gerçekleşmekte olduğu bilgisini veriyor. Onun üzerine Genel Sekreter olarak ben Emniyet Genel Müdürü ile temasa geçtim, telefonla konuştum. Sonra onun da talimatı üzerine Ankara Emniyet Müdürü beni aradı. Konuyla ilgili bilgileri bölüştüler. Ama yeterli bir bilgi, yeterli verilerden uzak olduğunu saptadık bu bize aktarılanların, Genel Başkan Yardımcımız Yılmaz Ateş bu konuda görevlendirildi ve İstanbul'a gitti. Esas işin kaynağı olan yerde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle temaslarını yaptı.

Alınan bilgiler ilginç, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu ihbar geldikten sonra sadece Ankara'ya bilgi vermekle yetinmemiş, ihbarın yapıldığı kaynağa inmeye çalışmış, ihbarın yapıldığı yerin internet kafe olduğu, kafenin kamerasının çalışmadığı, bunun bir hard diske kaydedildiği belirtildi. Sonra Şişli Savcılığı işe el koyuyor, bunun bir özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığının görevi olabileceğini var sayarak onlara bu evrakı havale ediyor, onlar da 'bu bizim işimiz değil' diyerek tekrar Şişli Savcılığına evrakı gönderiyorlar, savcılıkta şimdi inceleme sürüyor.”
Konuyu hassasiyetle takip ettiklerini ifade eden Önder Sav, “Ancak bu zamana kadar bize göre yeterli bir incelemenin yapılmış olduğunu gözlediğimizi söyleyemem. Bu kadar yaşamsal bir olayda daha değişik bir bilgi, çabukluk beklenebilirdi. Hukukun gereği de budur, bu tür olaylarda acelenin gereği de budur. Bunların yapılmadığı gözleniyor” dedi.

Böyle bir ihbarın geldiğini, bu konuda hassas davranılması gerektiğini belirten Sav, “Allah aşkına, devletin istihbarat örgütleri ne güne var? Bir ne olduğunu tam bilemedikleri, böyle bir ihbarı çok önceden alıp ana muhalefet partisi genel başkanını kollama, koruma ve uyarma görevi vardır. 13 Nisandan önce bu bize ulaşmalıydı ki biz gereken tertibatı kurmalıydık” diye konuştu.
“Siyasi parti liderleri içinde CHP Genel Başkanı özel korumayı talep eden yapıdaki bir insan değildir. Tek koruması vardır, gidiş gelişlerinde şeklen ben genel sekreter olarak ilgili valiliği ararım, onlar gereken tertibatı alır ya da almaz onların bilecekleri iş” diyen Sav, şunları kaydetti:
“Türkiye hassas günlerden geçiyor. Böyle bir dönemde böyle önemli bir ihbarı devletin önceden alamayıp CHP Genel Başkanını suikast düzenleyen insanların insafına bırakma hakkı yoktur veya o suikastı düzenleyenlerin hangi gerekçeyle, hangi nedenle vazgeçtiklerini bilemedikleri bir akıbete terk etme hakları yoktur. Maalesef bunlar Türkiye gibi demokratik hukuk devleti kurallarının işlediği var sayılan, günlerdir parlamentoda dahi bunun edebiyatının yapıldığı bir ortamda CHP'nin, ana muhalefet partisinin liderine yönelik bir hareket olarak gelişiyor ve bizim sonradan haberimiz oluyor.”

AÇIKLAMADIK ÇÜNKÜ YETERLİ VERİYE ULAŞAMADIK

Sav, bir gazetecinin, “(Başka olay) dediniz ama, bu olayın arkasından geldiği için aynı kişiyle ilintili olduğu yönünde deliller var mı?” sorusu üzerine, “Hayır, onu şu anda söyleyecek durumda değiliz. İş o bir başka boyutta, o olayın incelemesi yapıldığı için, gizliliğini de taşıdığı, mahkeme o konuda gizlilik, yasak kararı verdiği için o konuya girmiyorum. Ama o konuya da değişik boyutlarıyla girmemiz gerektiğine MYK kani olursa hiç kuşkunuz olmasın, sizi o konu için de çağırır, gerekli aydınlatmayı yaparız” karşılığını verdi.

Sav, “bugüne kadar ihbarla ilgili bilgilerin neden açıklanmadığının” sorulması üzerine de, “Açıklamama nedenimiz, yeterli veriye ulaşmadık” dedi.
Önder Sav, bir soru üzerine, ihbarın ardından Baykal'ın İstanbul'a gidiş gelişlerinde daha sıkı koruma tertibatı alındığının fark edildiğini kaydetti.
Bir başka gazetecinin, “Bir gazeteci olarak herşeyden önce herkesin özel hayatının kendisine ait olduğunu düşünüyorum. Bu hassasiyetimden yola çıkarak yanıtlarsanız, Sayın Genel Başkan, o görüntüler internete düştükten sonra ne düşündü, çok üzüldü mü?” sorusu üzerine Sav, “Sizin bireysel hassasiyetinizden çok öte buradaki herkesin hassasiyeti var. Sizin bireysel hassasiyetinizden öte CHP'nin hassasiyeti var. O nedenle ben konuşmamın söylediğim kısmında duruyorum” karşılığını verdi.

Sav, “Bugün medyada Sayın Genel Başkanı istifaya davet edenler var” diyen gazeteciye de, “Bakın siz de aynı kulvara dönüyorsunuz, o konuda bir açıklama gereğini duyarsak bu konudaki gibi tereddüt etmeden sizi çağırır açıklama yaparız” dedi.
“İnternet sitelerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Baykal'a yönelik suikastla ilgili yurtdışından gelen bir kişiyi yakaladığı haberleri yer alıyor” denilmesi üzerine de Önder Sav, şunları kaydetti:“Bize henüz bir haber intikal etmedi. Böyle bir haber gelmedi, gelirse de bunu değerlendiririz ama CHP'ye yönelik çok sistemli bir karalama kampanyasının, sindirme kampanyasının sürdüğü anlaşılıyor. Biz Cumhuriyet tarihiyle özdeş bir partiyiz. Hiçbir siyasal iktidar bugüne kadar bizi sindirememiştir, yıldıramamıştır. Bundan sonra da bu siyasal iktidarın her türlü tertibine hazırlıklıyız. Hiçbir şekilde gerilemeden CHP olarak yolumuza devam edeceğiz.” Sav, “Konuşmanızın başında bir isimden söz ettiniz, şu anda başka bir siyasi oluşum içinde olan bir kişinin talimat verdiği yönündeydi. Kendisiyle temasa geçtiniz mi?” sorusu üzerine de, “Bakın hiçbirşey eklemedim. Ben sadece devletin resmi belgesini aktardım. Hiçbir kişiyi itham etmedim, hiçbir kişiyle bireysel sorunumuzu masaya getirmedim” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!