Sargül'e: Gel

Güncelleme Tarihi:

Sargüle: Gel
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2013 01:21

“Sayın Mustafa Sarıgül saygı duyduğumuz bir siyasetçi. Bölünme lüksümüz yok. Türkiye Değişim Hareketi’nin hepsini CHP’ye davet ediyoruz. Ayrışma lüksümüz yok. Türkiye can derdinde, biz ayrışıyoruz. Bizim bir araya gelmemiz lazım. Ayrı ayrı konuşmak yerine beraber konuşalım. Güç birliği yapalım. Dilekçeyle beraber gelir. Gizli oylamayla partiye üyeliği kabul edilirse sorun kalmaz.”

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’ni CHP’ye davet ederek, Sarıgül’ün adaylığına yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu, dün Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’in 2002’den bu yana her ay düzenlediği kahvaltılı toplantısına katıldı. Kadınların Sarıgül’le ilgili sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

SAYGI DUYDUĞUMUZ SİYASETÇİ
“Sayın Mustafa Sarıgül saygı duyduğumuz bir siyasetçi. Bölünme lüksümüz yok. Türkiye Değişim Hareketi’nin hepsini CHP’ye davet ediyoruz. Ayrışma lüksümüz yok. Türkiye can derdinde, biz ayrışıyoruz. Bizim bir araya gelmemiz lazım. Ayrı ayrı konuşmak yerine beraber konuşalım. Güç birliği yapalım. Sarıgül’ün bana ulaşan dilekçesi yok. İl başkanımıza da yok. Dilekçe gelirse bakarız. Biz, hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Bir kişinin partiye nasıl üye olacağı tüzükte kayıtlı. Partiden ihraç edilmiş birinin partiye dönüş kuralı var. Dilekçeyle beraber gelir. Gizli oylamayla partiye üyeliği kabul edilirse sorun kalmaz.

Haberin Devamı

CHP’DE BİAT KÜLTÜRÜ YOK
CHP’deki görüş ayrılıkları öteden beri partiyle dinamizm kazandırıyor. CHP’de biat kültürü yoktur. Bize, ‘Bakın AKP’yi görüyorsunuz,
bir kişi konuşuyor, herkes ona uyuyor. Niye
onlar gibi yapmıyorsunuz?’ diyorlar. Demokrasiyi isteyen bir partiye nasıl böyle bir öneri getiriliyor. Partinin kuralları var. Parti kararlarına herkes uyacaktır, ondan sapma olmaması lazım.
Ama arkadaşlarımızın zaman zaman düşüncelerini ifade etmelerine ‘susun’ demek doğru değil. Kimse bizi ‘Öbür tarafa benzeyin’ diye uyarmamalı, telkinde bulunmamalı. Diğer partiler hep lider eksenli. Türkiye aynı zamanda, bir parti mezarlığı, bir tek CHP ayakta.

HİTLER BİLE DÜŞÜNMEMİŞTİ
Kadınlar haklarına sahip çıkmalı. Altın tabak içinde kimse hakkını başkasına teslim etmez. Hak verilmez alınır. Kadının vücudu üzerinden siyaset yapılmasını şiddetle reddediyoruz. Erkekler kadının bedeni, kılık kıyafeti üzerinden hep bu siyaseti yapıyor. Neden itiraz etmiyorsunuz? ‘Beyler size ne oluyor? Neden burnunuzu sokuyorsun? Madem sokuyorsunuz, oy vermeyeceğim’ deyin. Oy vermeme kampanyası açın. İstanbul’da merdivenaltı atölyelerde 10 binlerce kadın sigortasız çalıştırılıyor. Kadına daha fazla hak getiriyoruz diye yola çıkıp kadını eve kapatmanın yolunu arıyor. Kadının doğum iznini artırıyor, neden? İşveren iş vermesin diye. Daha çok kadın iş hayatına girsin istiyorsanız, ‘Onun yüzde 30’unu devlet öder’ derseniz bakın nasıl kadın istihdam ediliyor. Türkiye adım adım demokrasinin dışına itiliyor. Ortadoğu ülkesi yapılmak isteniyor. Sizin kaç çocuk doğuracağınıza bir başkası karar veriyor. Nasıl doğum yapacağınıza bir başkası karar veriyor. Emin olun Hitler bile bunu düşünmemişti. Benden daha güçlü kadınların bunu söylemesi lazım. ‘Kim oluyorsun sen?’ demesi lazım. Bunu söylediğinde kadının gücü ortaya çıkacak. Bütün diktatörler demokrasiyle gelmişlerdir ama sonra diktatör olmuşlardır. Hitler de seçimle geldi, en yüksek oyu aldı. Mussolini de öyle.

Haberin Devamı

FİDAN OLAYINI BİLMİYORUZ
Hakan Fidan (MİT Müsteşarı) olayının perde arkasında yatan nedir bilmiyoruz. Sayın Fidan’a yönelik ciddi suçlamalar var. Ne kadarı gerçek bilmiyorum. Ana muhalefet olarak bilgilendirilmedik. Olayın ayrıntılarını bilen kişi, hükümetin başında olan kişi. Zaman gösterecek. Ama demokrasilerde kural vardır. Devletin önemli makamlarında oturan kişiler belli aralıklarla gelir ana muhalefet partilerini bilgilendirirler. Ama bu kural Türkiye’de çalışmıyor, acı olan budur. Irak’a gittik, arkamızdan neler yazıldı. Şimdi ne yapıyorlar. Maliki’yi davet ediyorlar. Demek bizi izliyorlar. Mısır’a niye gittiniz, dediler. Niye gitmeyelim? Mısır, Ortadoğu’nun kilit taşı. Siz Mısır’ı düşman ilan ettiniz. Darbeyi biz de eleştiririz ama Mısır halkını toptan düşman ilan etmek doğru değil. Mezhep endeksli dış politika olmaz. Türkiye şu anda AB’den koptu. Almanya Başbakanı Merkel, Gezi olaylarında Başbakan’ı suçlayıp, Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin kesilmesini isteyince, ben Merkel’e mektup yazıp, ‘Siz Recep Tayyip Erdoğan’ı değil, Türkiye’yi cezalandırıyorsunuz. Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek vermek zorundasınız’ dedim.”

KAGİDER’de ilgi

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin toplantısına eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte katıldı. Dernek Başkanı Gülden Türktan, Kılıçdaroğlu’na teşekkür plaketi sundu. Katılımcılarla tokalaşan Kılıçdaroğlu’na salondan çıkışında bazı kişiler, hediyeler verdiler. Pop şarkıcısı Bora Gencer de Kılıçdaroğlu’yla tokalaşanlar arasındaydı.

Tweet: Cefaya hazırım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü partisine davet ettiği sıralarda, Sarıgül, Twitter’da şunları yazdı: “Seçim ekip işidir. En karizmatik, en hatip, en dinamik, en zeki siyasetçi bile olsanız, tek başınıza seçim kazanamazsınız. Benim mücadelem koltuk mücadelesi değil, laik ve demokratik Türkiye’yi şahlandırma mücadelesidir. Bu yolda cefa çekmeye hazırım! Önemli olan insanın kararını vermesidir. Açılamayacak kapı yoktur, açamayacak adamlar vardır.” Yeşilköy’deki CNR EXPO fuar alanına giden Sarıgül, buradan da twit attı. Sarıgül, ampüle bakarken çektiği fotoğrafın altına “Bilim ve teknolojiye evet, bilgi kirliliğine hayır. Cebit Bilişim Fuar’ındayım. Her ampulün bir ömrü var, vakti gelince değiştirmek gerekir. Cebit Bilişim Fuar’ını gezmeye devam ediyorum” yazdı.

ABD ziyareti kasım sonunda

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz haftalarda ertelendiği açıklanan ABD ziyareti kesinleşti. Hafta içi ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile baş başa bir görüşme
gerçekleştiren CHP Lideri, ABD Kongresi’nden gelen davete istinaden 30 Kasım- 3 Aralık tarihlerinde Washington’da olmayı planlıyor. CHP Liderinin Washington programı henüz kesinleşmedi. Ancak Kongre ağırlıklı temasların yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarında konuşmalar yapmayı planladığı öğrenildi. Tolga TANIŞ/WASHINGTON

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!