Şanssız prensesin dramı

Güncelleme Tarihi:

Şanssız prensesin dramı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Monaco Prensesi Caroline, gençlik yıllarından beri bir türlü aradığı mutluluğu bulamadı. Aslında bu durum, bütün aile için geçerli halde... Devamlı olarak başlarına gelen felaketlere şimdi de bir yenisi eklendi: Caroline'in öfkeli ve kavgacı kocası Prens Ernst...

Cok güzel başlayan bir gün, Prenses Caroline ve ailesi için büyük bir drama dönüştü. Oysa Prenses Caroline, geçirdiği ameliyatlardan sonra sağlığına kavuşmuş görünen babası Prens Rainier ile birlikte kocası Prens Ernst'in ülkesi Almanya'ya giderken son derece neşeliydi. Baba Prens Rainier, dünya fuarındaki Monaco standının açılışını yapmak için damadının vatanına gelmişti. Açılış töreninden sonra Grimaldi'ler, Hannover Prensi Ernst ile birlikte Hannover'dan birkaç kilometre uzaktaki Celle Şatosu'nda düzenlenen bir davete katıldılar. Yemek sırasında Prens Ernst fenalaştı ve hemen kasabanın hastanesine götürüldü. Prenses Caroline, bir helikopter istetip kocasını Hannover'da bir hastaneye götürdü. Doktorlar, çeşitli testler uyguladılar, muayene birkaç saat sürdü. Fakat hastanede kocasından haber bekleyen Prenses Caroline'e tatmin edici bir açıklama yapamadılar. Hiperaktif olduğu belirtilen Prens'in ağır bir ruhsal bunalım geçirdiği sanılıyor... Ve bunun nedeni olarak da, Prens’in doyumsuz ve öfkeli karakteri gösteriliyor.

Prenses Caroline, büyük bir sevinçle katıldığı törenden müthiş bir endişe ve üzüntü içinde döndü. Hastanede kocasının yanında kalmayı yeğleyen Prenses Caroline, bir yakınına ‘‘Artık bende bir uğursuzluk olduğuna inanmaya başladım’’ dedi. ‘‘Tanrı bana mutlu bir evliliği çok görüyor.’’

Bir türlü mutlu olamadı

Prenses Caroline'e hak vermemek elde değil. Monaco Prensesi ilk eşi Philippe Junot'nun ona sekreteriyle ihanet etmesine dayanamamış ve kocasından ayrılmıştı. Prenses, ikinci kocası Stefano Casiraghi'yle çok mutluydu. Bu uyumlu beraberlikten üç çocuk dünyaya getirmişti. Ama İtalyan asıllı Stefano Casiraghi, bir motor kazasında esrarengiz bir şekilde hayata veda etti.

Prenses Caroline, yıllarca çok sevdiği kocasının yasını tuttu. Hannover Prensi Ernst ile evlenmesi Avrupa sosyetesinde pek de hoş karşılanmamıştı ama Prenses Caroline mutluydu. Geçirdiği büyük sıkıntılardan sonra ilk kez yüzü gülüyordu. Ancak kısa bir süre sonra Prens Ernst'in öfke krizleri Prenses Caroline'in mutluluğuna gölge düşürmeye başladı. Karı koca nereye gitseler, ne yapsalar Prens Ernst mutlaka bir tatsızlık çıkarıyordu. İkinci balayı tatili için Kenya'ya gittiklerinde Prens Ernst kaldıkları evin yanındaki gece klübünün sahibiyle mahkemelik oldu. Prens, gece klübünden gelen gürültüden yakınmış ve klübü kapattırmaya kalkışmıştı. Prenses Caroline araya girmeseydi, bu tartışma belki de bir yaralama olayına dönüşecekti. Prens Ernst, kaba ve dünyayı umursamayan tavırlarıyla şimşekleri üzerine çekiyordu. Hannnover'deki sergide Türk pavyonunun önüne tuvaletini yapması da hiç yoktan başını belaya sokmuştu.

Hollanda'da da aynı durum var

Prenses Caroline, bunca yıldır çektiği üzüntüler yetmiyormuş gibi şimdi de ruhsal sorunu yüzünden hastaneye düşen kocasıyla uğraşmak zorunda. Doktorlar Prens Ernst'in hastalığı hakkında ayrıntılı bilgi vermiyorlar.

Bu olay, bir başka Avrupa ülkesinde yaşanan dramı gündeme getirdi. Hollanda Kraliçesi Beatrix de, Prens Klaus von Amsberg ile evlendiği zaman büyük sorunlar yaşamıştı. Hollandalı'lar, saraya damat gelen genç adamın SS subayı olduğunu iddia etmişlerdi. Prens Klaus von Amsberg yaşadığı sıkıntılar yüzünden hastalanmıştı. Aylarca bir akıl hastanesinde tedavi gören Prens, tam olarak sağlığına kavuşamadı. Bugün bile zaman zaman hastaneye yatıp tedavi görüyor.

l Derleyen: Azize BERGİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!