Şanlıurfa'da PKK operasyonu: 5 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada PKK operasyonu: 5 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 12:24

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, jandarma tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna gönderilmek istenen 3 kişi ile bu kişileri örgüte kazandırıp, sınırdan geçirmek istediği öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Adana ve Mersin'de oturan 3 gencin, PKK terör örgütüne katılmak üzere evden kaçtığını öğrenen güvenlik güçleri, gençlerin Gaziantep'in Karkamış veya Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi'nden kaçak olarak Suriye'ye geçmeyi planladıkları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Şanlıurfa ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından, Karkamış ve Birecik'te bu kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Jandarma tarafından 2 ilçede yürütülen çalışmalar sırasında, gençlerin daha önce de PKK'ya yardım ve yataklık suçundan sabıkalı 36 yaşındaki Hışman Kılınç ve 35 yaşındaki Hüseyin Kılınç tarafından sınırdan geçirilmek istendiği saptandı. Bu kişileri takibe alan jandarma, dün gece geç saatlerde PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılacak gençlerin Birecik İlçesi yakınlarından Suriye'ye gönderilmek istendiğini belirleyince operasyon kararı aldı. Saat 01.00 sıralarında Fırat Nehri kıyısındaki bir lokantada oldukları belirlenen 5 kişi, düzenlenen operasyonda jandarma tarafından gözaltına alındı. Operasyonda PKK'ya eleman kazandırdıkları öne sürülen Hışman Kılınç ile Hüseyin Kılınç ile örgütün dağ kadrosuna gönderilmek istenen Adana, Mersin ve Siirt nüfusuna kayıtlı 18 yaşındaki Berivan Acer, 19 yaşındaki Adem Sezgin ve 16 yaşındaki Mehmet Temel gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve Gaziantep'e gönderilen 5 şüpheli sorgulamalarının tamamlanması ardından, ‘Terör örgütüne eleman kazandırmak ve örgüt üyesi olmak’ suçlarından Adliye'ye sevk edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!