Şanlıurfa'da maaş kuyruğu izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada maaş kuyruğu izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 11:13

Şanlıurfa'da 65 yaş üstü yaşlı ve sakatlık maaşlarını alabilmek için banka şubesi önünde toplanan vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu.

Şanlıurfa'da 65 yaş üstü yaşlı ve sakatlık maaşlarını alabilmek için banka şubesi önünde toplanan vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu.

3 ayda bir dağıtılan maaşlarını alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren Ziraat Bankasının Yenişehir semtindeki özel işlem merkezi önünde toplanan vatandaşların işlemlerinin aksamaması için banka görevlileri mesaiye 1 saat erken başladı.

Sıcak hava nedeniyle dışarıda beklemek istemeyen vatandaşlar sıra kapabilmek için birbirleriyle tartıştı. Bankanın güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen sıraya girmemekte direnen bazı vatandaşlar ile görevliler arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.
/images/100/0x0/55eae28df018fbb8f89ceb6a


Kadınlarla erkeklerin ayrı ayrı sıraya konulmasının ardından bir süre ara verilen işlemlere yeniden başlandı. Bunun üzerine banka şubesinin kapısının önünde yeniden toplanan vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu. Polis ekiplerinin uyarısıyla sıraya konulan vatandaşlara maaşları ödenmeye başlandı.

Ziraat Bankası Şanlıurfa Şubesi yetkilileri, kentte 11 bin 500 vatandaşa 200 ile 400 YTL arasında değişen yaşlı ve özürlü maaşı ödendiğini kaydettiler.

Vatandaşların maaşlarını almak için genellikle ödemelerin yapıldığı ilk günü tercih ettiğini aktaran yetkililer, bu durumun işlemlerin aksamasına neden olduğunu söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!