Şanlıurfa'da iki çocuk boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada iki çocuk boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 13:04

ŞANLIURFA'da, iki ayrı olayda, okuldan kaçan 8 yaşındaki Ferhat Aslan sulama göletinde, evde kardeşleri ile yalnız kalan aynı yaştaki Halime Öztürk ise oynarken düştüğü sulama kanalında boğularak yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

İlk olay, Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde yaşandı. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Ferhat Aslan, arkadaşlarıyla birlikte okuldan kaçtı. Küçükgöl olarak adlandırılan bölgede arkadaşlarıyla oynayan Ferhat Aslan, bir an dengesini kaybederek sulama göletine düştü. Arkadaşlarının olayı bildirmesinin ardından Ferhat Aslan'ın cesedi, göletten Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü dalgıçları tarafından çıkarıldı. Küçük çocuğun cesedi, otopsi için Bozova Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İkinci olay ise Harran İlçesi'nin Aslanlı Köyü'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan anne ve babasının tarlaya gitmesinin ardından Halime Aslan, kardeşleri ile birlikte evlerinin yakınından geçen DSİ'ye ait sulama kanalı kenarında oynamaya başladı. Dengesini kaybeden küçük kız sulama kanalına düşerek akıntıya kapıldı.

Kardeşlerinin yardım çağrısı üzerine köylüler ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün polis dalgıçları, küçük kızın düştüğü yerin yaklaşık bir kilometre uzağında cesedine ulaştı. Aslan'ın cesedi otopsi için Harran Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Her iki olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!