Sandığa dönüş

Güncelleme Tarihi:

Sandığa dönüş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 02:00

Beklenen gün geldi çattı. 23. dönem milletvekili seçimi için 42 milyon 533 bin 41 seçmen bugün sandık başına gidiyor. Yaz tatilini Ege ve Akdeniz’de geçiren seçmenler oy kullanmak için yollara düştü. Havayolları ile otobüs firmaları ek seferler koydu.

Haberin Devamı

SEÇİMDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ferzan Özpetek Hürriyet'i anlattı / Hürriyet Pazar

TÜRKİYE, bugün 23. dönem milletvekili seçimi için sandık başına gidiyor. Seçimde, kayıtlı 42 milyon 533 bin 41 seçmen, 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak. 14 siyasi partinin katılacağı, 85 seçim bölgesinin bulunduğu seçimde, 699’u bağımsız, 7 bin 394 aday yarışacak. 1946’dan bu yana milletvekili genel seçimleri için toplam 15 kez sandığa giden Türkiye, bugün 16. kez sandığa gidiyor. Vatandaşlar, Doğu ve Güneydoğu’da 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında oy verilebilecek.

CUMHURBAŞKANI SEZER ALKIŞLARLA OY KULLANDI

SEZER ÇİFTİNİN SANDIK BAŞINDAKİ FOTOĞAFLARI İÇİN TIKLAYIN

PARTİLERİN SEÇİM KAVGASI

Batman'da seçim kavgası
Batman'ın Sason ilçesinde bağımsız adaylar ile CHP taraftarı iki grup arasında seçim kavgası çıktı. Altı kişinin yaralandığı olayın ardından ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı; durumun sakin olduğu bildirildi. Haberin devamı

ANTALYA'DA EL İLANI ARBEDESİ
Antalya Demre'de sabaha karşı sokaklara el ilanı döktükleri iddia edilen AKP Demre Gençlik Kolları üyesi gençler ile MHP İlçe Başkanı Rasık Şahin ve Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Bağlı arasında tartışma çıktı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki AK Parti seçim bürosu önünde meydana gelen tartışma, her iki partiye mensup kişilerin de katılmasıyla kavgaya dönüştü.
Olayda, AKP Demre Gençlik Kolları Başkanı Ganim Nalbant (23) ile Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ramazan Arıkan (23) yaralandı. Nalbant ve Arıkan, Demre Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edilirken, taraflar birbirlerinden davacı oldular.
AKP İlçe Başkanı Veli Sertbaş, yaptığı açıklamada, çok sakin bir seçim çalışması süreci geçirdiklerini belirterek, “Halkımız kaba kuvvete dersini sandıkta verecek” dedi.
MHP İlçe Başkanı Rasık Şahin de yaşanan olayda tarafları barıştırdığını, ancak kendisinin olay yerinden ayrılmasının ardından AKP İlçe Başkanı Veli Sertbaş'ın tartışmanın yaşandığı yere gelerek kavganın büyümesine neden olduğunu iddia etti.

SANDIK GÖREVLİLERİ KAVGA ETTİ
ISPARTA'da Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda sandık başında görev yapan AKP'li gözetmen Suat Kahraman, yardım etmek için yaşlı bir kadın ile oy kullanma kabinine girince, MHP'nin görevlendirdiği gözetmen kabinden çıkması için ikaz ettikten sonra kavga etti.
Yaşlı bir kadın nasıl oy kullanıldığını bilmediğini söyleyince AKP'li gözetmen Kahraman kadın ile birlikte oy kullanma kabinine gitti. Bunu gören MHP'nin görevlendirdiği adı açıklanmayan gözetmen kendisini uyardı. İki gözetmenin arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Adı belirlenemeyen MHP'li gözetmen Kahraman'a kafa attı. Saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda kaşı yarılan gözetmen, Isparta Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi olup rapor aldı. Polis, soruşturmaya başladı.

DİYARBAKIR'DA DA KAVGA
Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Kapuzlu köyünde, DTP yanlılarıyla CHP’liler arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.
Bismil'in Kapuzlu köyünde sandıkta oy verme işlemi sırasında aynı aşiretten olduğu belirtilenler arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa bir süre sonra taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada, Ramazan Akdoğan, Ercan Akdoğan ve Mesut Ekinci adlı vatandaşlar bıçak darbeleriyle yaralandı.
Yaralılar Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan Ramazan Akdoğan’ın Diyarbakır'a sevk edildiği belirtildi. Jandarma köyde geniş güvenlik önlemi aldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, milletvekili genel seçimlerinde oyunu, Ahmet Andiçen İlköğretim Okulunda 2073 Numaralı sandıkta kullandı.

Haberin Devamı

Çankaya Birlik Mahallesindeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okuluna saat 9.00'da sivil plakalı bir araç ile gelen Cumhurbaşkanı Sezer, eşi Semra Sezer ile okulun ikinci katındaki 2073 Numaralı sandığa gitti.

Haberin Devamı

Görevlilere Anayasa Mahkemesi tanıtım kartını veren Cumhurbaşkanı Sezer, oyunu atarken ısrar üzerine gazetecilere görüntü verdi.

Soru üzerine, seçimin demokrasinin gereği olduğunu belirten Sezer, “Ulusumuz, ülkemiz, Türkiye için hayırlı olsun” dedi.

Sezer ve eşi okuldan ayrılırken, bazı vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti. Vatandaşların alkışları arasında okuldan ayrılan Sezer, gazetecilere oylarını kullanıp kullanmadıklarını sordu.

ARINÇ OYUNU MANİSA'DA KULLANDI

TBMM Başkanı Bülent Arınç, oyunu Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu'nda kullandı.  Arınç, İzmir Caddesi üzerindeki evinin yakınında bulunan okula eşi Münevver Arınç ile geldi. Sandık başkanı ve görevlilerini çalışmalarından dolayı kutlayan Bülent Arınç, oy kullanmada eşi Münevver Arınç'a öncelik tanıdı. Haberin devamı için tıklayın

BAŞBAKAN ERDOĞAN OYUNU İSTANBUL-ÜSKÜDAR'DA KULLANDI

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu eşi Emine Erdoğan'la Üsküdar’daki Burhaniye İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Seçimlerin ülke genelinde bir hoşgörü havasında geçtiğini belirten Erdoğan, “İnşallah bu oyların kullanılmasında, inanıyorum ki seçim hukuku açısından sandıklarda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz ve böylece Türk demokrasisi bu seçimlerden çok daha güçlenerek çıkar” dedi.Haberin devamı için tıklayın


ABDULLAH GÜL KAYSERİ'DE

GÜL'ÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, milletvekili genel seçleri için oyunu Kayseri'de kullandı. Bakan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oylarını, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'ndeki 1206 nolu sandıkta kullandı. Gül, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmenlerin sandık başına gittikleri bu günü, “demokrasinin en güzel anlarından biri” olarak nitelendirdiğini söyledi. Haberin devamı için tıklayın

BAYKAL ANTALYA'DA KULLANDI

BAYKAL'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,  milletvekili genel seçimlerinde oyunu Antalya Lisesindeki 3275 numaralı  sandıkta kullandı.
CHP Lideri Baykal, Antalya Lisesine kızı Aslı Baykal, CHP İl Başkanı  Ömer Melli, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı  Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte geldi.
Baykal, oyunu kullanırken seçimin hayırlı olmasını diledi. Baykal,  gazetecilere yaptığı açıklamada, “Güzel bir seçim oluyor. İnşallah  milletimizin yüzünü güldüren bir sonuç çıkar” dedi.
CHP Lideri, oy kullandığı Antalya Lisesinden, vatandaşların “Başbakan  Baykal” sloganları arasında ayrıldı.

DEVLET BAHÇELİ: TÜRK MİLLETİNE HAYIRLI OLSUN

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'ndaki 4366 numaralı sandıkta kullandı.  Bahçeli, kalabalık gazeteci ordusu görünce “Biz bu hale çok alışık değiliz” dedi. Haberin devamı için tıklayın.


EMEL AĞAR: BURADA KULLAN NASIL OLSA HERKES BİLİYOR

AĞARLAR'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ'da oyunu kullandı.

Ağar, oyunu kullanacağı Vali Tevfik Gür İlköğretim Okuluna, eşi Emel Ağar ile geldi.

DP lideri 1260 nolu sandıkta oyunu kullanmak için kabine giderken eşi Emel Ağar, “Burada kullan, nasıl olsa herkes biliyor kime vereceğini” dedi.

Bunun üzerine Ağar, “Olur mu öyle şey. Her şeyin bir kuralı var” diyerek kabine girdi.

DP liderinin oyunu kullandığı sırada partililer alkışlarla “Başbakan Ağar” şeklinde slogan atarken, Ağar, “Burada olmaz, sandık başında olmaz” dedi.

Ağar, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Memleketimize, milletimize hayırlar getireceği bir seçim olacağını ümit ediyoruz, temenni ediyoruz. Türkiye her şeyden önemlidir, insanımız her şeyden önemlidir. Hepimiz için hayatta varlığımızın sebebi vatanımızın, memleketimizin bu topraklarda yaşayan bütün insanlarımızın, büyük milletimizin mutluluğudur. Bu seçim de inşallah bu mutluluğa büyük katkı yapacaktır. Millet huzur duyacağı, gelecekten endişe etmeyeceği bir sonuç aldığı vakit Türkiye'nin bu gününden daha güzel yarınları olacaktır. Hepimiz buna dua ediyoruz. Bunun için çalışıyoruz her şeyin hayırlısı olacak inşallah.”



BÜYÜKANIT'A TEZAHÜRAT

BÜYÜKANIT'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, Çankaya İlköğretim Okulu 1125 no’lu sandıkta oy kullandı. Büyükanıt okula gelişinde vatandaşların “İyi ki varsınız Paşam” tezahüratlarıyla karşılaştı.
Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları genel seçimler için Çankaya İlköğretim Okulu 1125 no’lu sandıkta oy kullandılar. Sabah saatlerinde oy kullanmak için Çankaya İlköğretim Okulu’na gelen semt sakinleri oylarını kullandıktan sonra gitmediler, okulun bahçesinde Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile kuvvet komutanlarını beklediler. Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının gelişi sırasında vatandaşların alkışları ve “iyi ki varsınız Paşam” tezahüratlarıyla karşılandılar. Genelkurmay Başkanı ve eşi Filiz Büyükanıt oylarını beraber kullandılar.

Buse Altaş isimli bir kız öğrenci ise Genelkurmay Başkanı’na Atatürk posteri imzalattı.

ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI ÖZKÖK: HAYIRLI OLSUN

ÖZKÖK'ÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral  Hilmi Özkök, milletvekilliği genel seçimleri için oyunu İzmir Fatih  Koleji'nde kullandı.

Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eşi Özenç Özkök ile saat 09.20'de oy  kullanacağı Güzelyalı'daki Fatih Koleji'ne geldi. Sandık görevlileriyle  bir süre sohbet eden Özkök, oyunu okuldaki 2339 numaralı sandıkta  kullandı.

Sandık başında bekleyen bir kişi, sırasını Özkök'e verdi. Hilmi Özkök ve  eşi Özenç Özkök, oy pusulalarının bulunduğu zarfları sandığa attıktan  sonra görevlilere teşekkür etti.

Oyunu kullanmasının ardından gazetecilerin yönelttiği soru üzerine  Özkök, “Ülkemiz için hayırlı olsun. Başka bir şey denemez zaten” dedi.

Özkök, gazetelerde yer alan “Özkök'e suikastı CIA engelledi” konulu  haberlerle ilgili soru üzerine ise “Bu konularla ilgili konuşmak  istemiyorum. Önemli şeyler değil” dedi.


MESUT YILMAZ OYUNU MEMLEKETİ RİZ'DE KULLANDI



Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, milletvekili genel seçimleri için oyunu, Rize merkeze bağlı Piri Çelebi Mahallesi'ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulunda 1032 numaralı sandıkta kullandı.

Yılmaz, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün Türkiye için baskın bir seçim olduğunu belirterek, “Ancak bir aylık bir seçim kampanyası yapabildik. Daha önceki seçim kampanyalarına nazaran daha kısa bir seçim çalışması oldu. Maalesef hedeflediğim bütün yerlere gidemedim. Ama seçim sonrası telafi edeceğiz” dedi.
Bir gazetecinin 'seçimden sonra nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz' sorusuna ise Yılmaz, “Daha iyi bir Türkiye bekliyorum. Hem Rize'ye hem memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye cevap verdi.Haberin devamı için tıklayın

CEM UZAN OYUNU KULLANDI

FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYIN

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, oyunu Beykoz Çubuklu'daki Atatürk İlköğretim Okulu'na kurulan 1073 numaralı sandıkta kullandı. Saat 12.30'da eşi Alara Uzan ile okulun 2. katındaki sınıfta kurulan 1073 numaralı sandığa giden Cem Uzan, ısrarlar üzerine gazetecilere görüntü verdi. Haberin devamı için tıklayın


ERKAN MUMCU OYUNU ANKARA'DA KULLANDI

MUMCUNUN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eşi Işın Mumcu ile birlikte oyunu Çankaya Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu'ndaki 4399 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullandığı sınıftaki görevlilerle tek tek tokalaşan Anavatan Lideri Mumcu, “Hayırlı olsun” diyerek oy zarfını sandığa eşi Işın Mumcu ile birlikte attı. Oy kullanma işlemlerini tamamlamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, seçimin dengeleri değiştirecek bir tablo, Türkiye'nin istikametini değiştirecek bir sonuç yaratmayacağını söyledi. Haberin devamı için tıklayın.

RAHŞAN ECEVİT: EŞİMİN DE İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA KULLANDIM

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi  Rahşan Ecevit, milletvekili genel seçimlerinde oyunu, Perihan İnan  İlköğretim Okulu 2400 Numaralı sandıkta kullandı.

Rahşan Ecevit, Or-An'daki Perihan İnan İlköğretim Okulu'na, Bülent  Ecevit'in eski koruma müdürü ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Recai  Birgün ile geldi.

Oyunu kullanırken gazetecilere görüntü veren Rahşan Ecevit, Bülent  Ecevit'in vefatından sonra ilk kez yalnız oy kullanmaya geldiğinin  belirtilmesi üzerine, “Ben, eşimin de isteği doğrultusunda oy  kullandım” dedi.

Rahşan Ecevit, bir gazetecinin, CHP listelerinden milletvekili seçilecek  DSP'lilerin, tekrar DSP'ye geçip TBMM'de grup kurup kurmayacaklarına  ilişkin sorusunu da “Seçim sonrası... Hiç bilmiyorum” karşılığını  verdi.

OY TRAFİĞİ

Oy kullanmak için kayıtlı bulundukları yerlere gidenlerin oluşturduğu trafik dün de kara ve havayollarında tüm hızıyla sürdü. Tüm havayolu şirketlerinin Ege ve Akdeniz’den İstanbul’a olan seferleri dün ve bugün yüzde 100 dolu. Antalya, Bodrum, Dalaman gibi turistik yerlerden İstanbul’a uçan tatilcilerin yanı sıra, İzmir ve Adana’dan gelenler de vardı. Atlas Jet dün, Antalya’dan İstanbul’a 5’i ek 9, Bodrum’dan İstanbul’a 2’si ek 6 ve Dalaman’dan İstanbul’a 2’si ek 3 uçuş gerçekleştirdi. Atlas Jet, bugün ise 3’ü ek 7, Bodrum’dan İstanbul’a 2’si ek 5 ve Dalaman’dan İstanbul’a 2’si ek 3 sefer gerçekleştirecek. THY ise dün Antalya’dan İstanbul’a 10 sefer, Bodrum’dan İstanbul’a 5 ve Dalaman’dan İstanbul’a 5 sefer düzenledi.

KİMLİKLE OY ATILACAK

Seçmen bilgi kağıdı olmayıp, kütüğe kayıtlı bulunanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy kullanabilecekler. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen oyunu kullanamayacak. Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenebilecek.

ADIM ADIM OY KULLANMA

Seçmen listesinden adınızı bulun. Sandık kurulu başkanına seçmen bilgi kartınızı ve nüfus kağıdınızı verin. Birleşik oy pusulası, zarf ve "evet" mühürünü teslim alın, kapalı oy verme bölümünü geçin.

Oy pusulasında "Evet" mühürünü desteklediğiniz parti veya bağımsız adaya ait bölümdeki dairenin içine basın.

Oy pusulasını zarfa koyduktan sonra zarfı oy sandığına atın. Evet mühürünü sandık başkanına verin ve seçmen listesinde adınızın karşısına oy kullandığınıza dair imza atın. Sol elinizin işaret parmağına boya sürülmesine izin verin.

Temmuzda hiç böyle görmedim

MUĞLA’nın turizm cenneti Bodrum, yerli tatilcilerin oy kullanacakları bölgelere dönüşü nedeniyle sessizliğe büründü. Ortakent- Yahşi sahilinde 30 yıldır elma şekeri satarak geçimini sağlayan iki çocuklu Hüseyin Biran "Geçtiğimiz yıllarda günde 150- 200 elma şekeri satardım, şimdi günde 20’yi geçmiyor. Bodrum seçim nedeniyle turizm tarihinin en boş temmuzunu geçiriyor" dedi.

Oy için özel uçak kiraladı

BALIKESİR’
in Ayvalık İlçesi Sarımsaklı’daki yazlığında tatil yapan Hülya Avşar oyunu kullanmak için deniz uçağı kiralayıp İstanbul’a döndü. Avşar "Vatandaş olarak bizi yönetecek olanları seçmek görevimiz. Oyumu kullandıktan sonra tekrar döneceğim" dedi. Avşar, hangi partiye oy vereceği yönündeki soruyu "Onu bir ben bir de Allah bilecek" diye yanıtladı.

/images/100/0x0/55eb373df018fbb8f8b2e13c


Seçim uçuşu

Oy kullanabilmek için Ege ve Akdeniz’deki tatillerini yarıda kesen yolcular yüzünden Atatürk Havalimanı dün yoğun günlerinden birini yaşadı. Tatilciler oylarını kullandıktan sonra bu kez de tatil beldelerine doğru büyük bir akın yaşanacak.

Seçim ada boşalttı

BALIKESİR’
in Erdek İlçesi’ne bağlı Paşalimanı Adası’ndaki tatilciler, seçimlerde oy kullanabilmek için seçim bölgelerine döndü. Toplam 5 köyün bulunduğu Paşalimanı Adası’nın tek limanı olan Balıklı Köyü’ndeki iskelede uzun kuyruklar oluştu. Ada sakinleri turizmin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu belirterek, yaz aylarında yapılan seçim nedeniyle turizm gelirlerinin düşmesinden yakındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!