Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kimdir? Trafik kazasında yaralanan Şeyma Döğücü'nün sağlık durumu için açıklama

Güncelleme Tarihi:

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kimdir Trafik kazasında yaralanan Şeyma Döğücünün sağlık durumu için açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2021 00:13

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü trafik kazasında yaralandı. Kocaeli kesiminde yaşanan kazanın ardından Döğücü'nün sağlık durumu hakkında açıklama yapan Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit küçük çaplı kırıkların oluştuğunu bildirdi. Bu gelişmenin ardından Şeyma Döğücü'nün hayatı gündeme gelen konulardan oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Şeyma Döğücü, 2002 yılında İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasete adım attı. İşte, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün hayatı ve biyografisi, trafik kazası geçirmesinin ardından öne çıkan konulardan oldu. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi seçilen Döğücü 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı oldu. Şeyma Döğücü insan hakları alanında gönüllü çalışmalar yaptı.

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

Şeyma Döğücü, 1965 yılında Çorum’da doğdu. Çorum İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, IHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı ve insan hakları alanında gönüllü çalışmalar yaptı.

Haberin Devamı

AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte 2002 yılında İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasete adım attı. İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini üstlendi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi seçildi.

2012 yılında yapılan AK Parti İl Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi seçilmesinin ardından Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı.
2013-2014 yıllarında Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı oldu.

2015 Aralık ayında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak göreve getirildi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı oldu.

Evli ve üç çocuk annesi olan Şeyma Döğücü, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve bu görevi yürütmektedir.

BAKMADAN GEÇME!