Sanatçıyı linç ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sanatçıyı linç ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:53

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi toplantısına katılan sanatçılara verilen olumsuz tepkilere sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

“Özellikle sanatçılarımıza yönelik medyada, sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye’de kaldı, yeni Türkiye’de biz böyle işlere, linç kampanyalarına izin vermeyiz” diyen Erdoğan, Antalya mitinginde özetle şunları söyledi:

HAKARET EDEN NASİPSİZDİR
Muhteşem bir törenle Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’ni açıkladık. Vizyon Belgemizi açıkladığımız salonda çok değerli sanatçılar vardı, bilim adamları vardı. Toplantının ardından özellikle sanatçılarımıza yönelik medyada, sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar, bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki, davet ettik icabet ettiler.

Haberin Devamı

Sanatçılarımıza sesleniyorum; hiç çekinmeyin, tedirgin olmayın. Bize oy verip vermemek ayrı konu ama bir toplumun sanatçısına, kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler nasipsizdir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye’de kaldı, yeni Türkiye’de böyle işlere, linç kampanyalarına izin vermeyiz. Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim ama kefenimizi giyerek yola çıktığımız için bunlara asla prim vermedik.

TATİLİNE ARA VER, OYUNU KULLAN

(Dik dur eğilme sloganları üzerine) Bundan endişeniz var mı? Biz sadece Hakk’ın karşısında eğiliriz. Avrupa’da mitinglerde, bizi karşılarken şöyle pankartlar açıyorlar: 50 yıl önce gelseydiniz, biz burada olmayacaktık diyorlar. Güzel yakalamışlar değil mi?

50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir. 2023 hedefimiz… Antalya’ya gelen tatile gelen kardeşlerime rica ediyorum. 10 Ağustos’ta tatillerine ara versin, gitsinler oylarını kullansınlar. Yarın çocukları ona sorar. Bu tarihi hadiseyi kimse kaçırmasın.

AMA PENSİLVANYA DEĞİL HAA...

Haberin Devamı

Yeni Türkiye sadece bize oy verenlerin değil, 77 milyonun Türkiyesi. Bu yeni Türkiye’de herkesin yaşam tarzı çok daha güçlü şekilde korunacak. İşte burada, Antalya meydanında başı açık kardeşlerim de var, başı kapalı kardeşlerim de var. Ama bunlar ne dediler, ‘Başın kapalı mı, senden olsa olsa kapıcı olur’ dediler. Hepsini değiştirdik. Ama niyeti bozuk olanlar var. Bunlar hâlâ eski Türkiye’nin peşinde. İsteseler de istemeseler de yeni Türkiye kurulacak. Biz hizmetin peşindeyiz. Ama Pensilvanya değil haa...”

GÖZLERİ DOLDU

Başbakan Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı BeachPark’ta düzenlenen iftar sonrası, 1944’te yaşanan Boraltan Köprüsü olayını anlatırken gözleri doldu: “1944’te 146 Azeri kardeşimiz Rus zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığındı. O günkü iktidar, sırf tarafsızlık adına 146 Azeri vatandaşını Stalin’e geri verdi. Boraltan Köprüsü’nden karşıya geçerken kurşuna dizildiler. Bunu yapan CHP’dir. Aaah CHP. Senin gidecek yerin var mı? Kardeşlerini satanlardan olmayacağız.”

Haberin Devamı

REHİNE TUTMA HAKKINA SAHİP DEĞİLLER

mIŞİD 49 elçilik mensubunu rehin almıştır. Yaklaşık bir aydır ellerinde rehineler. Bu örgüt niçin bizim vatandaşlarımızı rehin almıştır? Bunları artık bırakmasının gereğini özellikle hatırlatıyorum. Bunlar ellerinde rehine olarak tutma hakkına sahip değiller. Bunları özellikle kendilerine hatırlatıyoruz.”

İstifa gereksiz

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesi gerektiği yönündeki 15 itirazı oy birliğiyle reddetti. İtirazlardan 3’ünde, Erdoğan’ın Başbakanlıkla birlikte AK Parti Genel Başkanlığı’ndan da ayrılmış sayılması, 1’inde ise Başbakan Erdoğan ile ilgili taleplerin yanında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da Genel Başkanlık’tan ayrılmış sayılması istendi. YSK ret kararını, 30 Mart seçimlerinde verilen ve bakanları ‘kamu görevlisi’ saymayıp istifalarına gerek olmadığını belirten 543 sayılı karara dayanarak verdi. YSK’nın CHP Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, “Bu karar ışığında artık cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan ve genel başkanların görevlerinden istifası gerekmeyecek. YSK bu kararı, tutanakları inceleyerek verdi” dedi. ANKARA

Haberin Devamı

Buhar püskürtmeli 230 vantilatörle miting

CUMHURBAŞKANI adayı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün Antalya'da düzenlediği miting için Kepez Arena yanındaki alan saat 15.00'den itibaren dolmaya başladı. Sağlık ve teknik ekipleri, erken saatlerde miting alanında konuşlandı. Hava sıcaklığının 30 derece, nemin ise yüzde 54-89 arasında değiştiği kentte, Erdoğan'ın Antalyalılara sesleneceği Seyhan Caddesi'nde sıcaklığın etkisini kırmak için su buharlı vantilatörler kuruldu. 5'er metre aralıklarla 230 su buharlı vantilatör ve kapalı alanda da 2 pervaneyle serinletilen alanda vatandaşlar, yanlarında getirdikleri şemsiye ve şapkalarla da aşırı sıcaktan korunmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!