Sanal İslam eserleri sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Sanal İslam eserleri sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlk kez geçen yılki 47. Venedik Bienali'nde gerçekleştirilen Bellekten Modernliğe İslam Dünyasından Yeni Yapıtlar başlıklı sergi, önceki gün Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde açıldı. Rockefeller Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen sergi, ay sonuna kadar sürecek.

Sergiye, Türkiye'den İnci Eviner, Serhat Kiraz, Murat Morova'nın yanısıra Pakistan, Endonezya, Fas, Mali, Cezayir, Sudan, Bosna- Hersek, Mısır ve Malezya'dan sanatçılar katılıyor. Katılan yapıtların en önemli özelliği, İslam kültürünün biçimlendirdiği coğrafyalarda üretilmiş olmaları. Sergideki eserler, Müslüman toplumlarındaki çoğulluk ve kültürel ifadelere yönelik bir diyaloğun parçası olarak sunuluyor.

Bellekten Modernliğe İslam Dünyasından Yeni Eserler

sergisi kapsamında Art Agora alt başlığıyla bir de sanal ortam tartışması düzenleniyor. Dünyanın her köşesindeki internet kullanıcıları serginin gündeme getirdiği İslam sanatı hakkındaki görüşlerini tartışabilecekler. Berlinli sanatçı Thomas Büsch ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Çavlan Başarır'ın yönetiminde gerçekleşen Art Agora tartışmalarına sanatçılar ve sanatseverler http://artagora.ibun.edu.tr adresinden ulaşabilecekler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!